ABD'nin son Suriye açıklaması kafaları karıştırdı

ABD'nin son Suriye açıklaması kafaları karıştırdı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den asker çekme konusunda sürekli çelişkili açıklamalar yapması ardından kafa karıştıran bir açıklamada Dışişleri bakanı Mike Pompeo'dan geldi.

 ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, ABD'nin Suriye'den çekilme kararı ile ilgili yaptığı açıklama kafaları karıştırdı. Sürekli fikir değiştirmekle ve dengesiz çıkışları ile tanınan Trump  için Pompeo, " Trump, Suriye'de yeniden askeri alanda etkinlik kurmayı düşünüyor ama umarım buna gerek kalmaz." dedi.

NE YAPMAK İSTİYOR

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararı ardından Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun sözleri kafaları karıştırdı. Pompeo, "Donald Trump, Suriye'de yeniden askeri alanda etkinlik kurmayı düşünüyor ama umarım buna gerek kalmaz." dedi. Pompeo'nun bu sözleri Türkiye'nin son günlerde Suriye konusunda Rusya ile yakınlaşmanın tedirginliği olarak yorumlanıyor.

ASKERİN HEPSİNİ ÇEKMEYECEK Mİ

TÜRKİYE'YE KARŞI GÖZ DAĞI MI

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın Türkiye ziyaretinden önce Trump, Twitter hesabından bir açıklama yaparak Suriye'den uygun bir hızla çekileceklerini belirtmişti.

İlgili Haberler