MHP'DE BAŞKANLIK İSTİFALARI BİTMİYOR

MHP'DE BAŞKANLIK İSTİFALARI BİTMİYOR

MHP'de Başkanlık Anayasasına verilen destek tüm yurt çapında art arda gelen istifalar ile tepki görüyor.

Devlet bahçeli ve milletvekillerinin desteği ile Erdoğan'a başkanlık yolununa açılması sonrası yurdun dört bir yanından istifalar yağmaya başladı. Halkımızın yüzüne bakamıyoruz diyerek toplu halde istifa eden yönetim kurullarından zehir zemberek açıklamalar geliyor. İşte bu gün yapılan toplu istifalar.

İLK İSTİFA YOZGAT'TAN

MHP'nin kalesi olarak bilinen Yozgat'a bağlı Akdağmadeni İlçesi MHP ilçe yönetimi, genel merkeze olan tepkisini toptan istifa ederek ortaya koydu. İlçe Başkanı Kürşat Belen, “iki yüzlü olmaya gerek yok” deyip istifa dilekçesini Yozgat İl Başkanlığı'na gönderdi. Belen ile birlikte yönetim kurulu üyeleri de aynı dilekçeye imza atıp istifa etti.
Karşat Belen, ve yönetim kurulu üyeleri istifa dilekçesine şunları yazdı:
“- Yıllardır ülkücüleri kendilerine düşman bilip karakollara aldırıp mahkemeler de yargılattılar.
– Başında Türk olan tüm sendika üyelerimizi hiçbir makama layık görmedikleri gibi yönetici kadrolarından da aldılar.
– Yaptıkları tüm iş ve ihaleleri kendi yandaşlarına verdiler, verdirdiler. Şimdi bu kadar ülkücüye eziyeti kendine hak gören ve yaptığı yanlışlardan sadece ‘kandırıldık” diyerek kurtulan bu arkadaşlar, ileride ‘bunlar da bizi kandırmış' diyebilecekleri ve özünde hiç sevmedikleri Milliyetçi Hareket Partisi yöneticilerini yanlarına aldılar. Atilla Kaya başkanımızın dediği gibi ‘ikiyüzlü olmaya gerek yok'.
Bizler Ülkücü düşmanlarıyla beraber olamayacağımızı ve referandumda ‘hayır' diyeceğimizi belirterek devam etmekte olduğumuz MHP Akdağmadeni İlçe Başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliğimizi bırakarak istifa ediyoruz. Hakkınızı helal ediniz.
Akdağmadeni MHP İlçe Yönetimi

SİVAS GÖLOVA İLÇE YÖNETİMİ DE İSTİFA ETTİ

Sivas’ın Gölova MHP İlçe Başkanı Recep Kılıçin, referandum sürecinde partisinin tutumunu desteklemediklerini belirterek istifa etti.
MHP Gölova İlçe Başkanı Recep Kılıçin tarafından genel merkeze gönderilen dilekçede referandum süreci nedeni ile istifa kararı aldıkları belirtildi. İstifa nedenleri arasında 4 aya yakın süredir MHP’nin Sivas il yönetimi bulunmamasını da gösteren Kılıçin, “Daha Sivas’a il başkanı belirleyemeyenlerin Türkiye’ye başkan belirlemeye kalkmasını trajikomik bulduğumuzu beyan etmek istiyoruz” dedi.
Recep Kılıçin istifa mektubunda, 47 yıldır siyasi geleneği olan ülkücü hareket davasına ömrünün sonuna kadar hizmet edeceklerini belirterek, “Fakat inandığımız değerler ile temsil ettiğimiz makam çeliştiği takdirde vazgeçeceğimiz şey değerlerimiz, ülkümüz değil oturduğumuz makam ve koltuk olacaktır. Bu tavrın ülküdaşlarımıza örnek olması temennisi ile yönetim olarak istifa ediyoruz. Yaşadığımız referandum sürecinde ‘evet’ diyen bir MHP Genel Merkezini temsil etme imkan ve ihtimalimiz yoktur” ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler