DEVLET BAHÇELİ HAKKINDA O İDDİA YİNE GÜNDEMDE

DEVLET BAHÇELİ HAKKINDA O İDDİA YİNE GÜNDEMDE

Muharrem Şemsek, Türkeş’ten gelen emir sonrasında partileşmeye karşı çıkanları toplayarak “Başbuğ’un emri bu,” dedi ve genel başkan olmak isteyen Bahçeli’ye de “Senin üstün çizildi,” tebligatını yaptı.

Eski Ülkücü olduğunu iddia eden Gazeteci Sabahattin Önkibar'ın dağıtılamadan toplatılan kitabı isansasyonel iddiaları ile çok konuşuluyor. İddiaların en çarpıcı olanı ise Bahçeli'nin MİT mensubu olduğuna ilişkin uzun süredir kulislerde konuşulan iddianın yeniden gündeme gelmesi. 

ÜLKÜCÜLERDEN DAYAK VE MİT MENSUBU İDDİASI

Eski MHP'li Yaşar Okuyan'ın daha önce MHP Kurucu Genel başkanı Alparslan Türkeş'in yazdığı bir mektuptan bahsederek, "Türkeş bahçeli'nin MİT Mensubu olduğunu söylemişti" açıklaması ile paralel bir iddia daha ortaya çıkmış oldu. Oda Tv'den Sinan Acıoğlu'nun haberine göre, Gazeteci yazar Sabahattin Önkibar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin şikayetiyle toplatılan kitabı “Devlet Bahçeli ve ülkücüler hakkında her şey"de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Alparslan Türkeş'e hakaret ettiği gerekçesiyle ülkücülerden dayak yediğini yazdı.

NEDEN DAYAK YEDİ

İşte Sabahattin Önkibar'ın kaleminden Bahçeli'nin ülkücülerden yediği dayağın öyküsü:

"Gelelim Bahçeli’nin ülkücülerden niçin dayak yediğine:

1980 darbesi sonrası süreçte Muharrem Şemsek yeniden partileşme fikri ortaya attı.

Şemsek ülkücü camiada itibarlı bir isimdi.

Silahlı saldırı sonucu felç olmuştu, tekerli sandalyeye mahkûmdu.


Partileşme fikrini ortaya atınca bazı ülkücüler erken bularak karşı çıktı.

Devlet Bahçeli, Muharrem Şemsek’e “Yeni partinin genel başkanı kim olacak?” diye sordu.

ALPARSALN TÜKEŞ NE YANIT VERDİ

Şemsek, ”Başbuğ karar verecek,” dedi. Cezaevinde olan Alparslan Türkeş’le irtibata geçti ve fikrini aldı.

Dahası, geçici genel başkan adaylarını isim isim Türkeş’in onayına sundu. Türkeş, Milliyetçi Çalışma Partisi adını alacak olan yeni partiye olur verdi. Genel başkanlık için teklif edilen isimlerden biri olan Devlet Bahçeli’nin üstünü ise “MİT elemanıdır, aman dikkat,” diyerek” çizdi.

SENİN ÜSTÜN ÇİZİLDİ

Muharrem Şemsek, Türkeş’ten gelen emir sonrasında partileşmeye karşı çıkanları toplayarak “Başbuğ’un emri bu,” dedi ve genel başkan olmak isteyen Bahçeli’ye de “Senin üstün çizildi,” tebligatını yaptı.

Bu sözler üzerine toplantıda, “Hâlâ o moruğun peşinden mi gideceğiz!” şeklinde kimi başkaldırılar yaşandı, ayrılık uç verdi ve kavga başladı.

Toplantının hemen ertesinde Muharrem Şemsek’e bağlı olduğu iddia edilen ülkücü gruplar Türkeş’e “moruk” diyenlerin evlerini tek tek basıp dayak atmaya başladı.

DÖVENLERİN AÇIKLAMALARI

Dövülenlerden birinin Tandoğan’daki evi basılan Devlet Bahçeli olduğunu hem saldırganlar cephesinden Ramazan Potuk, hem de saldırılanlardan Bahattin Ergezer açıkça ifade etti.

Aynı hikâyeyi MHP’den iki dönem Yozgat belediye başkanlığı yapan Mehmet Erdemir’den dinledim.

İlginçtir, Devlet Bahçeli bu dayak olayına rağmen küsüp çekilmedi ve ülkücü camiada kalmaya devam etti.

Alparslan Türkeş’in hapisten çıkışı ve yasağın kalkmasıyla MÇP tekrar MHP’nin adını alarak 1991 seçimlerinde Refah Partisi’yle ittifak yaparak TBMM’ye girdi.

O SÜREÇTE DEVLET BAHÇELİ YOKTUR

Merhum Türkeş onu seçilecek yerden aday göstermeyerek milletvekili olmasını engelledi, ki bu bile Türkeş’in Bahçeli’ye nasıl baktığının göstergesiydi.

İŞTE YAŞAR OKUYAN'IN İDDİALARI

İlgili Haberler