KAÇAK MÜLTECİNİN HAZİN SONU

KAÇAK MÜLTECİNİN HAZİN SONU

İran üzerinden kaçak olarak Türkiye’ye giriş yapan Afgan uyruklu 11 mülteciden biri soğuktan donarak öldü.

 

18 YAŞINDAYDI

İnsan kaçakçıları tarafından İran üzerinden geçirilerek Iğdır’a getirilip Melekli kasabası yakınlarında bir köprünün altına bırakılan 11 kaçak mülteciden Afgan uyruklu Nasee Rahmad’ın (18) soğuktan donarak öldüğü belirtildi. 
    Edinilen bilgiye göre, göçmen kaçakçıları İran üzerinden Ağrı dağı eteklerinden kaçak mültecileri geçirerek Aralık ilçesi kırsalına Karasu nehrini geçirerek getirdikleri ardından da minibüsle Melekli kasabası yakınlarına getirip bıraktıkları belirtildi.

 

İHBAR ÜZERİNE BULUNDU


    Bir ihbar üzerine Iğdır Cumhuriyet başsavcılığının talimatı ile olay yerine giden jandarma ekipleri bir kişinin yerde ölü olarak yattığını görünce etrafta yapılan aramada üstleri ıslak bir şekilde ölmek üzere olan 6 kişilik aileyi ve 5 kişiyi bularak acil olarak önce Iğdır devlet hastanesine götürdüler. Iğdır devlet hastanesinde ilk müdahaleden sonra Erzurum Araştırma hastanesine sevk edildiler. Olay yerinde ölü bulunan Afgan uyruklu şahıs otopisi için Erzurum’a gönderildi ve otopsiden sonra Erzurum’da kimsesizler mezarlığına defnedildi.. Olayla ilgili soruşturma sürerken İnsan kaçakçılığı yapan kaçakçılarının aranması sürüyor. 
    Yetkililer, İnsan kaçakçılarının 400 metre ileride bulunan jandarma ve Polis kontrolünü görerek mültecileri yola atıp kaçtıklarını tahmin ettikleri belirtildi. 

İlgili Haberler