4 BİN 40 ÇALIŞANI OLAN  KURUMDA 27 BİN FETÖ'CÜ İHBARI

4 BİN 40 ÇALIŞANI OLAN KURUMDA 27 BİN FETÖ'CÜ İHBARI

Personel sayısı 4 bin 40 olan Dicle Üniversitesinde 27 bin FETÖ üyesi olduğuna dair ihbar yapılmış

Diyarbakır'da basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Eğitim Bir-Sen Diyarbakır 2 No’lu Üniversite Şube Başkanı Yüksel Gümüş, devletin paralel yapıyla ilgili ne varsa gereğini yapmasını istedi.

Gümüş basın mensuplarına yaptığı açıklamada devleti ele geçirme adına paralel yapının her yerde olduğu gibi Ortadoğu’nun merkezi olan Dicle Üniversitesi’nde de yapılandığını hatırlatarak, devletin bu anlamda gerekli adımları atmasını istedi.

4 BİN PERSONEL 27 BİN İHBAR

Dicle Üniversitesinde çalışan akademik ve idari personelin toplam sayısı 4 bin 40. paralel yapı için yapılan ihabr sayısı 27 bin. Üniversite yönetimi isimsiz yapılan ihbarları kaale almıyor. İhbar sayısı çok fazla ancak işlemi yürüten komisyonlar bunu didik didik yapıp anlam ilişkisi olanlar üzerinden faaliyet yürütüyor. Şuanda üniversitede 140’a yakın ihracın olduğunu görüyoruz. Genel olarak değerlendirdiğimizde, bizce istisnaları hariç, komisyonun iyi çalıştığını görüyoruz. Tabi biz zahire göre konuşuyoruz. Komisyon ve çeşitli birimlerin elinde hangi veriler var bilemiyoruz.” dedi.

(İLKHA)

 

İlgili Haberler