ERZURUM'DA OLİMPİYAT COŞKUSU

ERZURUM'DA OLİMPİYAT COŞKUSU

13. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivalinin Açılışı Yapıldı

Erzurum,  Avrupa gençliğinin yarışacağı EYOF'a ev sahipliği yapıyor. Avrupa'nın dört bir yanından gelen gençler, bir hafta sürecek organizasyonun açılışına katıldı. Sıfırın altında 15 derecede yapılan açılış törenini 5 bin kişi izledi.

SEYİRCİLERDEN BÜYÜK DESTEK

Tören, TRT Erzurum Radyosu'nun çocuk korosunun okuduğu İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra oyunlara katılan 34 ülkeden 650 sporcunun geçit töreni başladı. İtalya tek sporcu ile katılırken, 69 sporcuyla yarışacak olan Türk Milli Takımı seyircilerden büyük destek gördü. Geçit töreni bittikten sonra tribünlerdeki seyircilerin büyük bir bölümü programın bundan sonraki bölümünü izlemedi.

MESAJ GÖNDERDİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım EYOF için mesaj gönderdi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen açılış töreninin ilk konuşmacısı oldu. Vali Seyettin Azizoğlu, da konuşma yaparak sporculara hoşgeldin dedi.

KILIÇ: EYOF, BARIŞA VE DOSTLUĞA  ÇAĞRININ ADIDIR

Konuşmasında sporun dostluk ve kardeşlik olduğuna dikkat çeken Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, EYOF'a katılan gençlerin adeta bir gökkuşağı gibi gönülleri renklendirdiklerini söyledi. Bakan Kılıç,şunları söyledi:

"Ortak sevinç ve heylecanlar artık insanlığa pençesini geçirmeye çalışan terör odaklarını zayıflatacaktır. EYOF, Erzurum'da barışa, dostluğu karşı yapılan çağrının adıdır. EYOF sporun getirdiği iyilik, hoşgörü ve samimiyetin ülkeler arasıntaki adıdır. Ülkemizin imajını sarsmak adına gündemi bulandırmaya çalışanlar, burada huzur içinde gerçekleşen organizasyonu görünce kötü niyetledrinden utanç duyacaklardır. Kazanan onlar değil, sporun iyileeştiren, güzelleştiren gücüne inanan tüm insanlık olmuştur."

EYOF Başkanvekili Janez Kocijancic'in konuşmasından sonra 13. EYOF başladı.

TÜRKİYE'Yİ 69 SPORCU TEMSİL EDECEK

Kış Olimpiyat Oyunları'na katılma potansiyeli bulunan genç sporcuların tecrübe kazanması açısından büyük önem taşıyan organizasyonda, Türkiye'yi 24 kız, 45 erkek olmak üzere toplam 69 sporcu temsil edecek. Müsabakalar, Alp Disiplini ve Kar Kayağı Palandöken Kayak Merkezi, Biatlon Kandilli Kayaklı Koşu Merkezi, Kayakla Atlama Kuleleri, Curling Salonu, Kazım Karabekir Spor Kompleksi Buz Hokeyi Salonu, Kısa Mesafe Sürat Pateni Pistive Buz Pateni Salonu'nda yapılacak.

OLYMPİC CHANNEL CANLI YAYIN YAPACAK

EYOF 2017 Erzurum'daki müsabakalar, organizasyonun resmi YouTube kanalı üzerinden canlı yayınlayacak. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) resmi kanalı Olympic Channel da her gün yapacağı canlı yayınlarla organizasyonun heyecanını uluslararası platforma taşıyacak.

 

 

İlgili Haberler