Antalya Akdeniz Üniversitesini karıştıran olay

Antalya Akdeniz Üniversitesini karıştıran olay

Başarılı nakil operasyonları ile tanınan Prof. Dr. Ömer Özkan dahil14 ünlü öğretim üyesi için savcılığa suç duyurusu dilekçesi veren karı koca profesörler Akdeniz Üniversitesini karıştırdı.

Başarısız darbe girişimi ardından başlayan ve üniversitelerde çok sayıda öğretim görevlisinin açığa alınması ya da tutuklanmasına neden olan FETÖ ihbarları furyası Akdeniz Ünivrsitesinide karıştırdı.

KARIKOCA PROFOSÖRDEN İHBAR

Üniversitenin Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Ali Aydın Yavuz ile aynı bölümde görev yapan eşi Prof. Dr. Melek Nur Yavuz’un farklı tarihlerde Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı iki ayrı suç duyurusu Akdeniz Üniversitesi’ni karıştırdı.

14 ÖĞRETİM ÜYESİ FETÖ'CÜ 

Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre, Aydın çiftinin hazırladığı 29 sayfalık suç duyurusu metninde, yüz ve kol nakilleri ile ismini dünyaya duyuran Prof. Dr. Ömer Özkan, eski Başhekim Doç. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Cumhur Arıcı, Prof. Dr. İlhan Gölbaşı olmak üzere 14 öğretim üyesinin FETÖ üyesi olduğu iddia edildi.

40 ÖĞRETİM ÜYESİ TANIK OLARAK GÖSTERİLDİ

Metnin hukuki deliller kısmına ise AÜ Tıp Fakültesi’nde görev yapan 40 öğretim üyesinin ismi yazılarak tanık olarak gösterildi. Suç duyurusunun ardından harekete geçen savcılık, tanık olarak gösterilen öğretim üyelerinin ifadelerinin alınması için polise talimat verdi.

TEPKİ GÖSTERDİLER

Tanık olarak ifade veren öğretim üyelerine dilekçedeki iddialarla ilgili sorular yöneltildi. Tanık öğretim üyelerinden bazıları, Prof. Dr. Yavuz’un devlet büyüklerine hakaret suçlamasıyla soruşturma geçirdiğini, son yayımlanan KHK ile de meslekten ihraç edildiğini belirterek, Yavuz çiftinin iddialarıyla ifadelerinin alınmasına tepki gösterdi.

Kaynak; Salim Uzun/ Hürriyet 

İlgili Haberler