ŞANLIURFA'DA CORONA ÖNLEMLERİ HAK GETİRE

ŞANLIURFA'DA CORONA ÖNLEMLERİ HAK GETİRE

Corona virüs tedbirlerine karşı alınan tedbirler kapsamında taziye ziyaretlerinin yasaklanmasına rağmen bir evde düzenlenen taziye ziyaretinden ortaya çıkan görüntüler ‘pes’ dedirtti

Corona virüs tedbirlerine karşı alınan tedbirler kapsamında taziye ziyaretlerinin yasaklanmasına rağmen bir evde düzenlenen taziye ziyaretinden ortaya çıkan görüntüler ‘pes’ dedirtti. Onlarca kişinin katıldığı ziyarette, kimsenin maske takmadığı görülürken, bazı kişilerin kol kola zikir çekmeleri kameraya yansıdı.

Sözcü ve Yeniçağ gazetesinde yer alan habere göre, Şanlıurfa’da onlarca kişinin katıldığı taziye ziyaretinde çekilen görüntüler ‘pes’ dedirtti. Ziyarete katılanların sosyal mesafe kurallarına uymadıkları ve maske takmadıkları görülürken, kol kola zikir çekmeleri görüntülere yansıdı.

Van’da yüzlerce vatandaşa korona virüsü bulaşmasına neden olan taziyelerin bir benzerine bu kez Şanlıurfa’da rastlandı. Şanlıurfa’da bir evde düzenlenen ve onlarca kişinin katıldığı taziyede vatandaşlar maskesiz ve sosyal mesafe kuralına uymadan gün boyu bir arada oturarak adeta hastalığa davetiye çıkardı.

KOL KOLA ZİKİR ÇEKTİLER

Söz konusu görüntülerin devamında ise vatandaşların ilerleyen saatlerde kol kola girerek zikir çektiği görülüyor. Bütün yasaklar çiğnenerek düzenlenen taziyenin olası etkileri ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez kentteki korona virüsü vakalarının yüzde 90’ının kurallara uymayanlardan kaynaklandığını belirtmişti:

“Van’da vakaların yüzde 90’ı izolasyon kurallarına uymamaktan kaynaklandı. Bunun da en çok sebebi aile içi yapılan taziye, ikramlar ve mevlitlerden kaynaklandı. Çekirdek aile dediğimiz yakın akrabalar toplanıyor. Çekirdek aile dediğimiz bizim buradaki örf ve adetler de kalabalık olabiliyor, yani 30 kişiden oluşabiliyor. Biz bunun sıkıntısını yaşadık. Bu konuda hemşehrilerimizin daha duyarlı olmasını bekliyoruz.”

KAYNAK: Yeniçağ,Sözcü

 

 

 

İlgili Haberler