TEKİRDAĞ'DA ÜZÜCÜ OLAY

TEKİRDAĞ'DA ÜZÜCÜ OLAY

Çorlu’da evlerinin önünde oturduğu iddia edilen yurttaşların, çok sayıda polis tarafından hakarete uğrayıp darp edildiği anlara ilişkin görüntüler bir Twitter kullanıcısı tarafından sosyal medyada paylaşıldı

Çorlu’da evlerinin önünde oturduğu iddia edilen yurttaşların, çok sayıda polis tarafından hakarete uğrayıp darp edildiği anlara ilişkin görüntüler bir Twitter kullanıcısı tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

Birgün'ün haberine göre: Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan Silahtarağa Mahallesi'nde, bir grup yurttaşın evinin önünde otururken çok sayıda polisin hakaretine uğrayıp, aynı polisler tarafından şiddet görmesine ilişkin görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Sosyal medya kullanıcısı Ali Osman Önder’in iddiasına göre; polis evinin önünde oturan Dursun Gültaş’ı darp etti. Sosyal medya kullanıcısı, görüntüleri “Çorlu’da Bayram günü polis şiddeti! Evinin önünde oturan Dursun Gültaş’ı polis darb etti! Olay Ülke gündemine bomba gibi düştü” diyerek paylaştı. 

Olaya tepki gösteren diğer yurttaşların da darbedilmesi, 'Şerefsizler içeri girsenize' şeklindeki hakaret içeren sözler ve ters kelepçe yapılması videoya yansıdı. Polis, olayın kaydeden yurttaşlara da bağırıp tehdit etti.

Ali Osman Önder şu açıklamada bulundu: 

‘KENDİ HALİNDE BİR GARİBAN’

“Dursun Gültaş. Aslen Sinoplu. Kendi halinde bir gariban. Tek suçu evinin önünde oturması. Görgü tanıklarının iddiasına göre, Tekirdağ Çorlu’da silahtarağa mahallesinde evinin önünde otururken devriye gezen bir polis kendisine, ‘Şerefsizler içeriye girsenize’ diye bağırıyor. Vatandaş da polise, ‘Bu üslup devletimizin polisine yakışmıyor’ diye tepki gösterince, polis ‘Kes sesini lan’ diyerek Dursun Gültaş ve ailesine girişiyorlar. Tam 4 araba ekip ailenin tamamını dövüyorlar.

Görüntüyü çeken kişi fark edilince ellerinden görüntüyü almak için onun da peşinden bulunduğu yere gidiyorlar. Polis devletimizin polisidir. Polisin bu davranışı kabul edilemez. Her daim polise, askere dua eden bu millete bu zulüm yapılmamalıdır.”

İlgili Haberler