Antalya'nın doğa harikası Falez Plajları açılıyor

Antalya'nın doğa harikası Falez Plajları açılıyor

Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından Anıtlar kurulu izni ile düzenlenen doğa harikası Falez Plajları yenilenerek açılışa hazırlandı.

Muratpaşa Belediyesi, İnciraltı Falez Halk Plajı'nda yenileme çalışmalarını tamamladı. Falez kıyı bandından asansörle inilebilen tek plaj olma özelliğine sahip İnciraltı, mayıs ayı içinde kapılarını açacak. 

UZUN YILLAR ÖZEL KİŞİLERİN KONTROLÜNDEYDİ

Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın 2 yıllık çalışması sonucu nihayet sonuç aşamasına gelen plajların büyük ilgi göreceği düşünülüyor. Bu alanların bir kısmı daha önce uzun yılalr özel kişilere kiralanmış sözleşmeler bitince geri alınmıştı.

KORUMDAN ALINAN İZİMLE YAPILDI

Antalya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu'ndan alınan izin doğrultusunda 'Birinci Derece Doğal SİT Alanı' statüsüne sahip falez kıyı bandında yapılan halk plajlarında yeni sezon hazırlıkları devam ediyor.

PLAJ SAYILARI ARTIYOR

Bu yıl Erdal İnönü Kent Parkı'na yapılan halk plajıyla falez kıyı bandındaki plaj sayılarını arttıran Muratpaşa Belediyesi, yeni sezon hazırlıkları kapsamında 4 noktadaki plajların hem çelik konstrüksiyon hem de ahşap kaplama zeminlerini değiştiriyor.

ARTIK MÜDAVİMLERİ OLAN BİR PLAJ

İlk yılında müdavimlerini yaratan Manavoğlu Parkı'ndan inilen İnciraltı Halk Plajı'nda ocak ayında başlayan çalışmalar ise tamamlandı.

ASANSÖRLE İNİLECEK VE BİR ÇOK İMKAN SAĞLANACAK

Mayıs ayı içinde kapılarını açacak İnciraltı, falezlerden asansörle inilebilen tek plaj olma özelliğine sahip.

Muratpaşa Belediyesi işletmesi olan İnciraltı'nda, ayrıca, şezlongdan şemsiyeye, soyunma kabininden duşa, su ve çay gibi küçük ihtiyaçların karşılayabileceği bir büfe de bulunuyor.

İlgili Haberler