Antalya'nın ünlü falezlerinde şaşırtan olay

Antalya'nın ünlü falezlerinde şaşırtan olay

Antalya'nın uzunluğu kilometreleri bulan ünlü falezlerinde bulunan mağara ve oyuklarda çok sayıda ailenin yaşadığı ortaya çıktı.

Türkiye'de ekonomik kriz derinleştikçe vatandaş dramları daha keskin ortaya çıkıyor. Antalya’nın dünyaca ünlü falezlerinde yüzlerce kişinin yaşadığı ortaya çıktı. 

NASIL İNİP ÇIKIYORLAR ANLAŞILAMADI

Elektiriği suyu yolu olmayan oyuklarda 500'ün üzerinde vatandaşın yaşadığı ortaya çıktı. Falezleri ev haline getiren kişilerin evsiz vatandaşlar olduğu belirtildi.

 MAĞARALARI EV HALİNE GETİRMİŞLER

Antalya’da yaklaşık 12 kilometrelik falez bandından sadece Güzeloba Mahallesi kısmında bulanan falezlerdeki oyuklarda, 200'ün üzerinde kişinin yaşadığı ortaya çıktı.

Falezlerde bulunan bir mağarada evsizlerin yaşadığını gündeme getiren Hürriyet’te yer alan haberde Belediye Başkanı Ümit Uysal, evsizler sorununun Antalya’da binleri bulduğunu belirterek, “Biz Aile Bakanlığı’na bu konuda elimizden gelen katkıyı sağlamaya hazırız” dedi.

BİR MAĞARADA 3-4 AİLE BİRDEN YAŞIYOR

Fotoğraflanan mağaraların içinde 3-4 ailenin birden yaşadığını belirten Muratpaşa Belediyesi’nin Sosyal Hizmetler Birimi’nde yetkili Tuba Düzenli konuyla ilgili şöyle konuştu:
“Belediye olarak bizim yardımcı olabileceğimizden fazla kişi varmış orada. 

MURATPAŞA BELEDİYESİ BAKANLIĞA YAZI YAZMIŞ YANIT BEKLİYOR

Zabıta plastikleri kaldırmak için oraya gitti. 200’ü aşkın sayıda kişi yaşıyormuş. Belediye olarak çözüm üretilebilecek bir durum değil. Daha geniş kapsamlı, köklü bir çözüm gerekiyor. Konuyu geçen hafta yazdığımız resmi yazıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bildirdik. Yapabileceğimiz bir şeyin olmadığını ileterek gelip yerinde incelemelerini istedik. Cevap yazmalarını bekliyoruz.”

İlgili Haberler