Açlık grevinde olan 2 KHK'lının durumu kötüleşiyor

Açlık grevinde olan 2 KHK'lının durumu kötüleşiyor

KHK ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça tam 63 gündür açlık grevinde. 

 

15 KİLONUN ÜZERİNDE KAYBETTİLER

Beş aydır Yüksel'deki İnsan Hakları Anıtı önünde direnişte olan iki eğitim emekçisinin sağlık durumuna ilişkin Ankara Tabip Odası'nda bir basın açıklaması yapıldı.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Vedat Bulut tarafından okunan açıklamada, Gülmen ve Özakça'ya açlık grevi sırasında uyulması gereken kuralların aktarıldığı belirtilirken, iki eylemcinin de 15'in üzerinde kilo kaybı yaşadığı ifade edildi.

'GİDEREK KÖTÜLEŞİYOR'

Nuriye Gülmen'in sağlığının son iki gündür giderek bozulduğunu belirten Bulut, "Tansiyon ve nabız düzensizlikleri başlamış, bulaşıcı hastaklıklara karşı savunmaları zayıflamıştır. 

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın kan ve biyokimya değerleri bu açlık grevinde giderek kötüleşmiştir. Özellikle açlık grevlerinin kritik dönüm noktası olan 45. gün aşılmış, 63. güne girilmiştir. Her iki vatandaşımızda algılama, duygu durum bozuklukları, zihinsel ve motor faaliyetlerde bozulma dikkat çekicidir. 

B1 VİTAMİN DESTEĞİNE RAĞMEN

B1 vitamini desteği almalarına karşın bu belirtiler Wernicke-Korsakoff sendromun öncü belirtileridir. Bu hastaların yüzde 10-15'i yaşamını kaybetmektedir ve yüzde 77'si ileriki dönemlerde enfeksiyonlarla kaybedilmektedir" dedi.

Bulut, Gülmen ve Özakça'nın bilinçlerinin kapanması durumunda tıbbi müdahaleye izni vermediğini aktardı. 

ANKARANIN GÖBEĞİNDE TRAJEDİ

Tüm kamuoyunun gözünün bu iki isimde olduğunu dile getiren Bulut, "Bu trajedi Ankara'nın göbeğinde, TBMM'den 500 metre uzakta, gözlerimizin önünde cerayan etmektedir. Hekimler olarak elimizden bir şey gelmemesinin ızdırabı ve acısı içindeyiz... Türkiye bu trajediyi ve bu gencecik insanların ölümünü hak etmiyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler