Ankara açlık grevi destekçilerine müdahale; 12 gözaltı

Ankara açlık grevi destekçilerine müdahale; 12 gözaltı

Ankara'da KHK ile görevlerinden atılan 2 öğretmenin başlattığı açlık grevine destek verenlere polis müdahale etti. 12 kişi gözaltına alındı

 

Başkentte açlık grevine destek veren gruba polis müdahalesi.


Ankara'da (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın görevlerine iade edilmek için başlattıkları açlık grevine destek vermek için bir araya gelen gruba polis müdahale etti, 12 kişi gözaltına alındı.

GÖREVLERİNE İADE İSTİYORLAR

Araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın görevlerine iade edilmek için başlattıkları açlık grevlerine destek vermek isteyen yaklaşık 30 kişi Yüksel Caddesi'nde bir araya geldi. Burada geç saatlerine kadar bekleyen grubun çevreye rahatsızlık verdiğini belirten polis ekipleri gruptakilere dağılmaları konusunda uyarıda bulundu. 

ÇEVREYİ RAHATSIZ EDİYORLARDI İDDİASI

Uyarılarına rağmen grup dağılmayınca, müdahale edildi. Yapılan müdahale sonrası 1'i kadır 12 eylemci gözaltına alındı. Polis ekipleri ayrıca Yüksel Caddesi’nde bulunan bazı kişileri de bölgeden uzaklaştırırken, eylemcilerin kullandıkları malzemeleri  ise, topladı.

İlgili Haberler