Samsun Kuş Cenneti deltasında kaçak ördek avı

Samsun Kuş Cenneti deltasında kaçak ördek avı

Samsun 'un 19 Mayıs ve Bafra ilçeleri arasında kalan Kızılırmak deltasında bulunan ve koruma altındaki kuş cennetine kar maskeleri ile gelen kaça avcıların vurduğu 50 kadar ördek ele geçirildi avcılar sazlıklar arasından kaçarak izlerini kaybettirdiler.

Samsun'da bulunan UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde ki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde ördek katliamı yaşandı. 

CEP TELEFONU İLE YAPILAN KAYIT SOSYAL MEDYAYA DÜŞÜNCE

6 Aralık'ta meydana gelen olay bugün bir cep telefonu görüntüsü ile sosyal medyada yayıldı. Avlanmanın yasak olduğu Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde avcılar tarafından yaklaşık 30 yeşilbaş ördek vuruldu. 

CEP TELEFONUNA KAYDETTİLER

DEVRİYE SIRASINDA FARK EDİLDİLER

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlilerinin devriyesi sırasında kaçak avlanan avcılar fark edildi. Görevlileri fark eden avcılar, vurdukları ördekleri bırakarak olay yerinden kaçtı. 
KAYDEDİLDİ

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlileri, avcıların vurduğu ördekleri toplayarak araçlarının üzerine koydu. O anlar bir görevli tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

KAÇAN MASKELİ AVCILAR ARANIYOR

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, 6 Aralık Perşembe günü, duydukları tüfek sesi üzerine Kızılırmak Deltası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'na giderek, incelemelerde bulundu. Sesin geldiği bölgeye yönelen ekipleri gören, yüzlerindeki kar maskeleriyle kaçak avlananlar, kaçmaya başladı. Kaçak avcıların, bölgede 50'ye yakın yaban ördeğini telef ettiği belirlendi. Kaçak avcılara baskın anına ilişkin cep telefonuyla kaydedilen görüntüler, sosyal medyadan paylaşıldı.

İlgili Haberler