Antalyalı AVM sahibi serbest bırakıldı

Antalyalı AVM sahibi serbest bırakıldı

Antalya'nın en büyük AMV'sinin ortaklarından Orhan Ünal yargılandığı FETÖ davasından tahliye edildi.

Antalya iş dünyasından tanınmış kişilerin tutuklu bulunduğu FETÖ cemaat davasında flaş gelişme yaşandı.

EN BÜYÜK ALIŞVERİŞ MERKEZİNİN SAHİBİ

Antalya'da "FETÖ/PDY" ile irtibatlı olduğu iddiasıyla kentin en büyük alışveriş merkezi Markantalya'nın sahibi Kadıahmetoğulları firmasının yöneticilerinden Hilmi Ünal ile Sezai Ünal yurtdışına kaçarken, yönetim kurulu üyelerinden Ahmet Ünal ise kapatılan HAMLEDER derneğiyle ilgili dosya kapsamında tutuklandı.

DARBE GİRİŞİMİ ARDINDAN TUTUKLANDILAR

Hilmi Ünal ile Sezai Ünal'ın yurtdışına kaçması üzerine yönetime gelen şirketin diğer ortaklarından Naim Ünal ile Orhan Ünal da darbe girişiminden sonra tutuklandı.

Naim Ünal ile Orhan Ünal hakkında terör örgütü üyeliği suçundan Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 10 yıla kadar hapsi istenen Naim Ünal ile Orhan Ünal hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

'FETÖCÜ DEĞİL ATATÜRKÇÜYÜM'

Orhan Ünal da kendisinin "FETÖ'cü değil, Atatürkçü sosyal demokrat düşünceye sahip emekli asker" olduğunu söyledi.

Hilmi Ünal'ın "dini konularda kandırılmaya müsait bir kişiliğe sahip olduğunu" ileri süren Orhan Ünal, “Kardeşimin 2000 yılında eşi vefat etmişti. Kardeşim eşini çok seviyordu" dedi. 

TESELLİ BAHANESİ İLE KARDEŞİME YAKLAŞTILAR

"Teselli bahanesiyle kardeşine yaklaşan örgüt üyelerinin Hilmi Ünal'ı toplantılara davet ettiğini" anlatan Orhan Ünal, “Ben bu yüzden kardeşim Hilmi Ünal ile kavga ettim. Hatta hisselerimi devredip ortaklıktan ayrılmak istedim. Fakat kişisel kefaletlerim olduğu için ayrılamadım" dedi.

ORHAN ÜNAL TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme, sanıklardan Orhan Ünal'ın her gün en yakın karakola imza atma karşılığında adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Duruşma ertelendi.

İlgili Haberler