Abdullah Gül'e çok sert tepki

Abdullah Gül'e çok sert tepki

Erdoğan'ın yerine tek aday gösterilen AKP kurucusu ve Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül her seçimden önce olduğu gibi yine gündeme geldi, bu sefer CHP lideri Kılıçdaroğlu ile 3.5 saat görüştüğü ileri sürülen Gül'e AKP'li yazardan çok sert tepki geldi.

Her seçim öncesi siyaset kulislerini hareketlendirmeyi başaran AKP Kurucusu ve eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yerel seçimler öncesi siyaset ortamlarında yine en çok konuşulan kişi haline geldi. 

BAŞKANLIK SEÇİMİNDE CİDDİ CİDDİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Önceki seçimlerde Erdoğan'a rakip olma söylentileri ile gündeme gelen Gül, bu defa geçtiğimiz günlerde ortaya atılan "Kılıçdaroğlu ile 3.5 saat görüştü" İddiası ile manşetlere çıkmıştı. 

İDDİA YALANLANMADI

Bu iddia yalanlanmayınca AKP çevrelerinde Abdullah Gül nefreti bir kez daha zirve yaptı. İşte Erdoğan'ın en ateşli destekçilerinden olan Star Gazetesinin yazarı Ahmet kekeç'in konuya sert bakış açısı.

GÜL GEÇMİŞTE ERDOĞAN'I SERT ELEŞTİRMİŞTİ

11-067.jpg

SERT YORUMLAR

Star yazarı Ahmet Kekeç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında gerçekleştiği iddia edilen görüşmeye dair yorumlarda bulundu. Kekeç, "Kimden ne kaçırıyorsunuz Abdullah Bey?" dedi.


Ahmet Kekeç, "Kimden ne kaçırıyorsunuz Abdullah Bey?" başlığıyla yayımlanan yazısında "Başlıktaki ifadeyi, 'Abdullah Bey, siz kimsiniz? Ne adına muhalefet liderleriyle gizli kapaklı görüşmeler yapıyorsunuz?' sorusuyla da değiştirebilirsiniz" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu ile Gül arasında gerçekleştiği ileri sürülen görüşmeye değinen Kekeç, "Görüşme tam 3.5 saat sürmüş. Bu durum, geçenlerde bir gazeteci tarafından faş edildi. Bugüne kadar tekzip edilmediğine göre, demek ki 'Görüştüler. Görüşme tam 3.5 saat sürdü' iddiası doğruyu yansıtıyor. Peki, görüşme talebi kimden geldi? Bence bunun bir önemi yok" diye yazdı.

Gül'ün partiler arası mutabat sağlanmadığı için 24 Haziran'da düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimine aday olmadığını hatırlatan Kekeç, şöyle devam etti:

Gül'ün, mensubu ve kurucusu olduğu AK Parti'yle arasına mesafe koyduğunu biliyoruz. Bu tavrını (artık) gizlemiyor. Mesafesini (ve gayrı memnun pozisyonunu) bugüne kadar tavırlarına yansıtarak açıklamayı tercih etti ve bir tür 'işaret diliyle' konuştu; Toplantılara icabet etmemek, çağrılı olduğu davetlere gitmemek, zor duruma düşen arkadaşlarının yanında yer almamak, aynı fotoğraf karesinde görünmemek gibi. Mesafesini, 'parti meselesi' olmaktan çıkıp 'Türkiye meselesine' dönüşmüş konularda da (mesela 17/25 Aralık ve 15 Temmuz'da da) korudu. Sustu. Hep sustu. Konuşma gereği duyduğunda da, 'dava arkadaşlarını' töhmet altında bırakacak açıklamalar yaptı. Bununla da yetinmedi, 'İçişlerinizi düzenlemezseniz, darbe ve dış müdahale kaçınılmaz hale gelir' diyerek, olası bir darbeye ve dış müdahaleye meşruiyet atfetti. Sürekli dava arkadaşlarını refüze eden (refüze eden ve hiç de hak etmediği halde 'gadredilmiş küskün adam' rolü oynayan) Gül, muhalefet partilerinin davetlerine 'koşa koşa' gidiyor. Hadi gitsin. Niçin bunu gizliyor? Bizden (yani kamuoyundan) ne kaçırıyor?

İlgili Haberler