CHP İYİ Parti ittifakında sürpriz gelişme

CHP İYİ Parti ittifakında sürpriz gelişme

CHP ile İYİ Parti arasında ittifak görüşmeleri çıkmaza girdi denilirken trafik bir hayli hızlandı İYİ Partinin ittifak görüşmeleri temsilcileri Koray Aydın ve Cihan Paçacı CHP Genel merkezine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdiler.

CHP ile İYİ Parti arasında işbirliği görüşmelerinde dün akşam büyük bir kriz yaşandığı iddia edildi. İYİ Parti ile yürütülen ve uzun sürmesi nedeniyle iki partiye de artık zarar verdiği değerlendirilen ittifak görüşmeleri konusunda partilerin karşılıklı ziyaretleri yaşanıyor. Cumhuriyet'in edindiği bilgilere göre İYİ Parti temsilcileri CHP Genel merkezine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdiler.

SONLANDIRILDI DERKEN

İAkşener, "CHP ve İYİ Parti heyetleri anlaştılar. Biz de iki genel başkan olarak sizlerle bu sonucu paylaşmak için buradayız. Ülkemize hayırlar uğurlar getirsin. Hayırlı bir başlangıç yaptığımızı düşünüyoruz. Güzel bir çalışma oldu" ifadelerini kullanırken Kılıçdaroğlu, "İşbirliği yapmanın zorluklarını bilirsiniz. Bizim gündemimizde Türkiye vardı her zamanki gibi. Güzel bir çalışma oldu. Katkılarından ötürü Akşener'e teşekkür ediyorum. Kış ortamındayız inşallah Türkiye'de bahar olacak" şeklinde konuştu 

CHP SON TEKLİFİNİ GÖTÜRECEK

Toplantı çıkışında konuşan İYİ Parti'li Koray Aydın "Aramızda olan bir takım pürüzlerle ilgili bir takım görüşme yaptık. Akşam da Genel Başkanımız gelip sayın Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Biz bir ön görüşme yaptık genel başkanlar zaten görüşecek. Saati belli değil." dedi. Ancak edinilen bilgilere göre CHP temsilcileri Seyit Torun ile Oğuz Kaan Salıcı, saat 16.45'te İYİ Parti Genel Merkezi'ne giderek, CHP'nin son teklifini sunacak. Akşener, teklifin kabul edilmesi durumunda Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek.

İSTANBUL ADAYI NETLEŞİYOR MU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul adaylığı için ismi geçen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. Görüşmenin İmamoğlu'nun evinde gerçekleştiği belirtildi. Görüşmenin ardından iki ismin bir açıklama yapması ve bir anlaşma sağlanırsa İstanbul adayının bugün duyurulması bekleniyor.

CHP Ankara, İstanbul ve İzmir adaylarını henüz açıklamamıştı. Kulislerde CHP'nin İstanbul adayı olarak Ekrem İmamoğlu ismi öne çıkıyordu.

 

 

İlgili Haberler