Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan gizli görüşme

Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan gizli görüşme

Son dakika haberine göre, CHP ve İYİ Parti arasında sürüdürülen ittifak görüşmelerinde ilerleme sağlandı, CNN'nin haberine göre Cumartesi günü gizli bir görüşme yapan Akşener ve Kılıçdaroğlu Ankara adayı konusunda uzlaşma sağladılar.

2019 Mart ayı sonund ayapılacak olan yerel seçimler yaklaştıkça partilerin ittifak çalışmaları hızlanıyor. AKP-MHP ittifakı büyük bir gizlilikle sürerken CHP ve İYİ parti arasında yapılan görüşmeler sonrası ilerlemelerden ip uçları ortaya çıkıyor. CNN Türk haberine göre CHP ve İYİ parti işbirliği Ankara'da Mansur Yavaş lehine sonuçlandı görünüyor. İşte ayrıntılar

MANSUR YAVAŞ ADAYIMIZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, "Eğer Ankara bizde kalacaksa adayımız Mansur Yavaş olacak. Ankara CHP'de kalacaksa tavsiyemiz Yavaş'ı aday göstermeniz." dedi.

SÜRPRİZ TOPLANTI

İYİ Parti ve CHP liderleri cumartesi gecesi sürpriz bir toplantı gerçekleştirdi. Ankara, Mersin, Balıkesir dahil 11 belediye masaya yatırıldı. Kılıçdaroğlu-Akşener zirvesinde Mansur Yavaş ismi netleşti.

CNN BÖYLE DUYURDU

PARTİ DIŞINDA GÖRÜŞTÜLER

Ankara adayı konusunda uzlaşmaya varamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumartesi gecesi bir araya geldi. Parti ofisi dışında bir araya gelen liderlerin gündeminde Mansur Yavaş vardı.


MANSUR YAVAŞ ADI ÖNE ÇIKIYOR

İddialara göre CHP Lideri gösterecekleri adayın, İYİ Parti tarafından desteklenmesini istedi. İYİ Parti ise bazı iller karşılığında Ankara'da aday gösterme konusunda ısrarcı olmadı. Meral Akşener "Eğer Ankara bizde kalacaksa adayımız Mansur Yavaş olacak. Ankara CHP'de kalacaksa tavsiyemiz Yavaş'ı aday göstermeniz." dedi.

MANSUR YAVAŞ'TAN İHTİYATLI AÇIKLAMA

Öte yandan gece yarısı Mansur Yavaş'tan açıklama geldi.

Yavaş sosyal medya hesabından, "Bu saat itibarıyla ittifak görüşmeleri henüz sonuçlanmamıştır. Saygı ile duyururum" ifadelerini paylaştı.

İlgili Haberler