Yalova'da 4.5 büyüklüğünde deprem

Yalova'da 4.5 büyüklüğünde deprem

Yalova'da bu sabah saat 9;30 sıralarında meydana gelen ve büyüklüğü 4.5 olarak açıklanan depremin aynı şiddete benzeri 20 gün önce yine korkutmuştu

Son aylarda giderek artan deprem hareketliliğine Son dakika haberine göre, Yalova'da 4.5 büyüklüğünde meysana gelen deprem eklendi.Deprem İstanbul ve Bursa'da da hissedildi.

Yalova'da 4,5 büyüklüğünde korkutan bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve Bursa'da da hissedildi. 

İSTANBUL HİSSETTİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 09.34'te merkez üssü Çınarcık ilçesi olan 4,5 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

20 GÜN ÖNCE SALLANMIŞTI

YÜZEYE ÇOK YAKIN

Yaklaşık 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlenen depremin çevre illerden de hissedildiği öğrenildi. Uluslararası deprem araştırma merkezleri de Marmara'daki depremi son dakika uyarısıyla geçti.

UZMANLARDAN İLK DEĞERLENDİRME

Uzmanlar Yalova'da meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen 4.5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Deprem İstanbul'da beklenen büyük depremin habercisi mi? Yalova'daki deprem olağan mı? İşte bu soruların yanıtları...

 

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış:

Bu faylar 4.5 büyüklüğünde deprem üretebilecek uzunluğunda. Bugüne kadar olmuş hiçbir büyük depremin öncü bir depremi yok. Bu o yüzden normal bir deprem. Orada çok fazla sayıda kırıklar var. Armutlu fayı iki hareketli kuşak arasında çok köklü faylarla donatılmış tektonik bir bölge.

Hem derinlikle ilgili var hem zeminle ilgili var. Deprem bu derinliklerde hissedilebilir gayet normaldir. Bu depremin hiçbir hasar yaratmaması lazım. Özellikle Çınarcık, Yalova'daki binalarda.
Hiç böyle büyük depremden öncü deprem olup da daha sonra büyük deprem olduğu olay yok.

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz:

Bildiğimiz gibi 17 Ağustos'ta Kuzey Anadolu fayı üzerinde çok sayıda deprem yaşandı. Bu fayın nereye kadar kırıldığı önemli bir tartışma. Yalova açıklarına kadar uzandığı ortaya kondu. Bunu çok basit bir dille söyleyecek olursak. Bir fayın kırıldığı yerde yeni bir deprem olmaz ama kırıldıktan sonra uçlarında deprem olma olasılığı artar. Bir stres birikimi artışı var. Bunun nereden biliyoruz, buradaki çok sayıda küçük deprem takip edildiği zaman bugün deprem olan bölgede bir yoğunlaşma olduğunu görüyoruz. Burada benzeri depremler 30 Kasım'da da yaşanmıştı. Burada 4, 4.5, 5 büyüklüğünde depremler olağandır. 

İŞKENCE GÖREN PAPAĞAN ÖLDÜ EMNİYET MÜDÜRÜ EŞİ VE KIZI YANGINDA

ÖLDÜ EMEKLİ POLİS GASPÇI KURBANI YALOVA'DA DEPREM

gunun-ozetleri-011.jpg

 

İlgili Haberler