Amasya'da madende tam çürümemiş ceset mucizesi

Amasya'da madende tam çürümemiş ceset mucizesi

Amasya'da bu güne kadar bir çok maden kazasının yaşandığı Yeniçeltek kömür ocağında çalışan madenciler kazı yaparken tam çürümemiş bir ceset buldular

Amasya'da geçmişte bir çok facianın yaşandığı Yeni Çeltek kömür madeninde çalışan işçiler vardiya mesaisi sırasında yanında kazma ve kürek bulunan tam çürümemiş bir ceset buldular. Cesedin, 19 Mart 1965’te 69 işçinin yaşamını yitirdiği grizu patlamasında madenden çıkarılamayan 7 işçiden birine ait olduğu tahmin ediliyor.

AİLELERİ BÜYÜK HEYECAN SARDI

Kayıp işçilerin aileleri haberi duyduklarında heyecanlandıklarını belirterek, “Babam gelmiş gibi sevindim. Ben babasız büyüdüm, baba günü görmedim, gidip bir kez mezarını ziyaret edemedim. Babamın en azından bir mezarı olacağı için çok sevinçliyim” dediler.

65 YILINDA GİRUZU FACİASI

Cumhuriyet'ten Mehmet Menekşe'nin haberine göre 19 Mart 1965 yılında Amasya’nın Merzifon ilçesine bağlı Çeltek Linyit işletmesinde sabaha karşı grizu patlaması meydana gelmiş 126 işçiden 69’u yaşamını yitirmiş, 7’si de toprak altında kalmış, 58 madenci de yaralanmıştı. Toprak altında kalan 7 madenciden birine 53 yıl sonra yerin 900 metre altında ulaşıldı. Yeni ocak açma çalışmaları sırasında madenciler yerin 900 metre altında baret, kazma ve tam çürümemiş durumda bir maden işçisi cesedi ile karşılaştılar. Bölgenin 1965’teki patlamadan sonra kapatılan bölge olduğu belirtilirken, Cumhuriyet savcılığı olay ile ilgili araştırma başlattı.

İŞKENCE GÖREN PAPAĞAN ÖLDÜ EMNİYET MÜDÜRÜ EŞİ VE KIZI YANGINDA

ÖLDÜ EMEKLİ POLİS GASPÇI KURBANI YALOVA'DA DEPREM

gunun-ozetleri-011.jpg

 

 

İlgili Haberler