VİDEO; Adalet Mitinginde kaç kişi vardı sorusuna Erdoğan noktayı koydu

VİDEO; Adalet Mitinginde kaç kişi vardı sorusuna Erdoğan noktayı koydu

Türkiye ve dünyada büyük ilgi uyandıran Adalet mitingine katılan kişi sayısı büyük tartışmalara neden olmuştu. Son noktayı Erdoğan koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Maltepe’deki miting alanına ilişkin yaptığı açıklama sosyal medyada yeniden dolaşıma girdi. 

MELİH GÖKÇEK 85 BİN KİŞİ DEDİ GENEL BAŞKANI YALANLADI

Maltepe’deki miting alanının iki milyon kişilik olduğuna ifade eden Erdoğan "İstanbul Valiliği’nin belirlediği Avrupa yakasında Yenikapı, Anadolu yakasında Maltepe başta olmak üzere; eskiden tabi böyle büyük meydanlar yoktu. Ama şimdi bir Yenikapı var, bir buçuk milyon insanı alabiliyor.

VALİ BİLE YALANCI ÇIKTI

Bir Maltepe var, iki milyon insanı alabiliyor. Eğer kendine güveniyorsan, git o meydanlarda yap. Ve bu meydanlarda hiçbir yerin zarar görmesi de söz konusu değil. Gidersin gayet güzel bir şekilde orada toplanır, mitingini de yaparsın, denizden ulaşımı var, karadan ulaşımı var, metro ulaşımı var vesaire" demişti. 

CHP'NİN 1MİLYON 600BİN SÖZÜNE İNANMAMIŞLARDI

CHP Lideri Kılıçdaroğlu 24 gün sürdürdüğü Adalet Yürüyüşü boyunca güzergahta gördüğü desteği daha büyüğünü mitingde yakaladı.  Referandumun % 50 Hayır blokunun büyük bir moral kazandığı miting için en çok merak edilen şey yine aynı oldu. Acaba  mitinge kaç kişi katılmıştı. Hürriyet'in haberine göre bu sayıyı CHP kendisi açıkladı.

CHP GURUP BAŞKAN VEKİLİ ÖZEL AÇIKLADI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel miting alanında 1 milyon 600 bin kişinin olduğunu açıkladı.

Miting için çeşitli şehirlerden ve İstanbul'un ilçelerinden Maltepe Etkinlik Alanı'na gelen vatandaşlar, iki ayrı güvenlik noktasından alana alındı.

ERDOĞAN MİTİNG ALANI KAÇ KİŞİ DEMİŞTİ

DRAGOSTA GECELEYENLERDE MİTİNGE GELDİ

Vatandaşlar, giriş kapılarına yakın yerlerde kurulan stantlardan, üzerinde "adalet" yazısı bulunan tişört, bayrak, şapka ve Türk bayrağı aldı. Bu arada Dragos sahilde dün gece Kemal Kılıçdaroğlu ile geceleyen vatandaşlar da miting alanına geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel miting alanında 1 milyon 600 bin kişinin olduğunu açıkladı. Seçim süreçlerinde bilindiği gibi en çok tartışılan alanı dolduran kalablık konusu oluyor. Geçtiğimiz seçimlerde AKP yakını medyada bu konuda çok sayıda Photoshop ürünü fotoğraflar yayınlanmıştı. Adalet Mitinginde ise alanda ve etrafında iğne atsan yere düşmeyecek bir kalabalık vardı.

MİNİ KONSER VE MÜZİK YAYINI YAPILDI

Meydanda vatandaşlar ellerinde Türk bayrağı, üzerinde "adalet" yazılı döviz ve bayraklar taşırken, "Hak, hukuk, adalet" şeklinde sloganlar atıldı. Sahneden müzik yayını yapıldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne başlamasının beklendiği dakikalarda miting alanında kürsüye çıkan Barış Bozkurt alanı dolduranlara hitaben "Bugün, burada sizlerin sayesinde ben de bir rekor gerçekleştiriyorum. Maltepe Meydanı'nda bulunan 2 milyon kişiye sunuculuk yapıyorum" diye seslendi.

İlgili Haberler