Trump Katar mesajı verdi gözler Erdoğan'a çevrildi

Trump Katar mesajı verdi gözler Erdoğan'a çevrildi

Körfez ülkelerini karıştıran ve Katar'ı hedef olan krizin ayrıntıları netleştikçe gözler Erdoğan ve Türkiye'ye çevriliyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Körfez ülkelerinin Katar'a yönelik yaptırımlarına desteğini açıkladı. Böylelikle Katar'ın linç edilmesinin ardından ABD planları olduğu ortaya çıktı. Erdoğan'ın arabulucuk teklif ettiği Katar krizinde Trump, Katar'a karşı tavır aldı. Yetmedi Trump bir de "Radikal ideolojiler" mesajı ekledi. Erdoğan'ın bu mesaja ne yanıt vereceği ise merakla bekleniyor.

Erdoğan krizin tarafları konsuunda çok net bir taraf olma mesajı vermemekle birlikte, Erdoğan'a yakın tüm medya Başta ABD olmak üzere katar'a savaş açan tüm ülkelere ateş püskürmeye başladı. Bilal Erdoğan'ın Türgev'i ise Katar'a destek anlamında bir fotoğraf paylaşmıştı.

HEDEFTE ERDOĞAN MI VAR ?

Öte yandan diplomatik merkezlerde bu gelişmeler ile ilgili Türkiye spekilasyonları da yapılmaya başlandı. Bazı internet sitelerinde yer alan haberlerde, Katar ile başlatılan krizin Türkiye üzerinden Erdoğan'a ı hedefleyebileceği konuşuluyor. ABD Başkanı Trump'ın "Radikal düşünceler ile mücadele" mesajı vermesinin bu iddiaları güçlendirdiği konuşuluyor. Rusya ise bu gelişmeler karşısında şimdilik tarafsız konumunu sürdürüyor.

TRUMP TWITTER'DEN DESTEK VERDİ

Başta BAE ve Suudi Arabsitan olmak üzere, Körfez ülkelerinin Katar'a yönelik kampanyasına ABD Başkanı Donald Trump da katıldı.

Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yakın zamandaki Ortadoğu gezimde bundan böyle Radikal İdeoloji'ye kaynak sağlanmayacağını söyledim. Liderler Katar'ı işaret etti - bakın!" dedi.

RADİKAL DÜŞÜNCE İLE MÜCADELE NEYİ KASTEDİYOR

Trump, Suudi Arabistan'a yaptığı ziyarette, Suudi Kralı Selman ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile birlikte Uluslararası Radikal Düşünceyle Mücadele Merkezi'nin açılışını yapmıştı.

İŞTE TRUMP'IN O MESAJI

ekran_resmi_2017-06-06_15.43.17.png

İlgili Haberler