Arapların Hava sahalarını bile kapadığı Katar'a Bilal Erdoğan desteği

Arapların Hava sahalarını bile kapadığı Katar'a Bilal Erdoğan desteği

Bir çok Arap ülkesi Katar ile diplomatik ilişkilerini kesip hava sahalarını bile kapatmışken Bilal Erdoğan'dan Katar'a destek böyle geldi.

Ortadoğu'da bir anda başlayan Katar krizi ile tüm taşlar yerinden oynamaya başladı. Ortalık gelen bu haberlerin ardından iyice karışmışken taraflarda kendilerini belli etmeye başladı. Suudiler, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve daha bir çok arap ülkesinin yönetimi bir anda Katar ile ilşkilerini kestiler.

OLAYIN NEDENİ NET KONUŞULMUYOR AMA

Konu anlaşılmaz bir şekilde Teröre destek olarak nitelendirilirken, Erdoğan'ın yakın dostu Katar'ın bir anda gözden çıkarılmasının ardında ki nedemler henüz net anlaşılmış değil. Ancak gelişmeler gösteriyorki bu gelişmelerin ardından Erdoğan dostu Katar emirinin yanında olacak. Türkiye'yi çok sık ziyaret eden ve her ziyaretinde sadece Erdoğan iler basına kapalı görüşmeler gerçekleştiren Katar Emirinin Türkiye'de büyük miktarda yatırımları bulunuyor. Katar'ın Erdoğan'ın Suriye ve Irak politikasına baştan beri tam destek verdiği biliniyor.

MANİDAR KATAR PAYLAŞIMI

Dünya Ortadoğu’daki Katar krizini konuşurken, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Bu gelişmeyi yorumlayan diplomasi çevreleri, Erdoğan'ın Katar'a "Arkandayım" mesajı verdiği şeklinde yorumladılar

HAVA SAHALARINI BİLE KAPATTILAR

Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır; Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini açıkladı. Dünya, Ortadoğu’daki Katar krizini konuşurken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

TÜRGEV-KATAR İŞBİRLİĞİ 

Gazeteport'ta yer alan habere göre, TÜRGEV’e bağlı İbn Haldun Üniversitesi yönetimi 24–25 Mayıs tarihlerinde Katar’a giderek çeşitli medya kuruluşları ve üniversiteleri işbilirliği konusunda ziyaret etti.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİDE DESTEK VERDİ

İbn Haldun Üniversitesi’nin sitesinde yer alan bilgiye göre, Uluslararası Ofis koordinatörlüğünde gerçekleşen ziyaretlere Mütevelli heyeti başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, Mütevelli heyeti üyeleri Bilal Erdoğan, Erman Ilıcak, Rektör Prof. Dr. Recep Şentürk, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Burhan Köroğlu ve Uluslararası Ofis Koordinatörü Enes Yalman da katıldı. Ziyaret sonunda ise Katar Üniversitesi ve Doha Instite ile işbirliği yapıldığı duyuruldu.

Ünivertenin Katar’la işbirliği haberini bu sabah Katar krizi patlayınca TÜRGEV yeniden paylaştı.

turgev.jpg

İlgili Haberler