Erdoğan'ın yakın dostu Katar Emirinin geleceği tehlikede

Erdoğan'ın yakın dostu Katar Emirinin geleceği tehlikede

Erdoğan'ın en yakın dostlarından biri olan Katar Emirliğine karşı Arap Ülkeleri arasında başlayan gerginlik diplomatik ilişkileri kesme noktasına geldi.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ilişkileri kestiği Katar'dan açıklama geldi. 4 Arap  ülkesi Katar'ı teröre destek vermekle suçluyor. Katar Türkiye'nin Suriye'de desteklediği muhalif guruplar konusunda en önemli ortağı durumunda.

KATAR'DAN SERT AÇIKLAMA

Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Arap ülkelerinin gerekçesiz ilişkileri kesme kararını esefle karşılıyoruz" denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama, "hiçbir gerçekliği olmayan iddia ve suçlamalar" ile alındığı belirtilen kararın "gerekçesiz" olduğu savunuldu. Açıklamada "Esefle karşılıyoruz" ifadaleri kullanıldı.

ABD: TARAFLARIN OTURUP KONUŞMASINI DESTEKLİYORUZ

Bu arada ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'dan taraflara diyalog çağrısı geldi.

Tillerson, "Tarafların, birlikte oturup farklılıklarını konuşmasını destekliyoruz. Körfez İşbirliği Konseyi dağılmamalı" dedi.

ERDOĞAN'IN EN ÖNEMLİ MÜTTEFİKİ

Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri, ülke güvenliklerini gerekçe göstererek, Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurdular.

NTV'nin haberine göre, dört ülke, hava ve deniz sahalaırnı Katar'a kapatırken, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmaları da istendi.

KATAR EMİRİNİN TÜRKİYE'DE BÜYÜK YATIRIMLARI VAR

Katar'ı terörist grupları desteklemekle suçlayan ülkelerden Suudi Arabistan'dan gelen açıklamada, "Bu hareketin krallığın terörizm ve aşırılıktan korunması için gerekli bir adım olduğu" belirtildi. Açıklamada, "Tüm kardeş ülkelere aynısını yapma çağrısında bulunuyoruz" denildi.

4 ARAP ÜLKESİNİN ALDIĞI KARARLARDA İNGİLTERE VE ABD'NİN ROLÜ VAR İDDİASI

Ayrıca, Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'de Husilere karşı oluşturulan Uluslararası Koalisyon Komutanlığı, Katar'ın koalisyondaki rolünün sona erdiğini duyurdu. 

İlgili Haberler