Ukrayna NATO'yu onayladı Rusya'dan Batı'ya tehdit geldi

Ukrayna NATO'yu onayladı Rusya'dan Batı'ya tehdit geldi

Ukrayna, Batı'ya entegrasyon yolundaki adımlarını sürdürüyor. Ukrayna Parlamentosu, ülkenin NATO üyesi olabilmesinin önünü açan yasayı kabul etti, Rusya Batıyı tehdit etti.

Son bir haftanın gündemini işgal eden Katar krizi tüm dünya gündemini işgal ederken Rusya'dan ilginç bir açıklama geldi. Kuzey Kore yüzünden zaten gergin olan Doğu batı ilişkileri Ukrayna Parlementosunun Nato üyeliği girişimini onaylaması ile dahada gerileceğe benziyor. 

UKRAYNA ONAYLADI RUSYA TEHDİT ETTİ

Ukrayna, Batı'ya entegrasyon yolundaki adımlarını sürdürüyor. Ukrayna Parlamentosu, ülkenin NATO üyesi olabilmesinin önünü açan yasayı kabul etti.

Ukrayna'nın ileride NATO üyesi olabilmesine olanak tanıyan yasa tasarısı ülke parlamentosunda onaylandı.

Nato'nun Eski Rusya müttefiki ve sınırdaşı ülkeler ile yakınlaşmasının rahatsızlığında yeni gerginlik yolda. Rusya'dan yapılan açıklamada, Rusya sınırlarındaki NATO genişlemesine karşılık verileceği söylendi.

DENGEYİ SAĞLAMAK İÇİN ADIM ATACAĞIZ

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, NATO'nun Rusya sınırlarında genişlemesine yönelik açıklamalarda bulunarak, "dengeyi sağlamak için adım atacaklarını" söyledi.

"Geleneksel olarak Moskova, NATO'nun bizim sınırlarımızdaki genişlemesinden kaygı duyuyor ve NATO'ya güvenmiyor" diyen Peskov, "bunun güvenliğimize ve Avrasya bölgesinde güç dengesine zarar verdiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

UKRAYNA NATO İLİŞKİSİNE YANIT VERİLECEK

Rusya'nın bu durumu dengelemek için "gerekli tüm adımları atacağını" söyleyen Peskov, Ukrayna'nın NATO'yla ilişkisine karşılık verileceğini ima etti.

İlgili Haberler