TRT'de bir skandal daha

TRT'de bir skandal daha

TRT'de 'psikoloji' programları yaptırılan Zafer Akıncı'nın, psikoloji eğitimi değil, fizik eğitimi aldığı ortaya çıktı.

TRT'de 'psikoloji' programları yaptırılan Zafer Akıncı'nın, psikoloji eğitimi değil, fizik eğitimi aldığı ortaya çıktı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Fizik bölümü mezunu Akıncı için, TRT'nin internet sitesindeki duyuruda, 'Doktor' bile denildiği görülüyor. Psikolog Dr. Ozanser Uğurlu, “Bu durum tamamen etik dışı, çünkü Akıncı, bir belgeye sahip değil.” dedi.

BirGün’den Uğur Şahin’in haberine göre, halkın vergisiyle yayın yapan TRT l'de, hafta içi her gün. 'aile sorunlarına' ilişkin program yapan Zafer Akıncı'nın, psikoloji eğitimi almadığı ortaya çıktı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Fizik bölümü mezunu Akıncı için, TRT'nin internet sitesindeki duyuruda, 'Doktor' bile denildiği görülüyor. 'Gelişim psikoloğu', 'aile danışmanı' ve 'insan kaynakları uzmanı' gibi birçok 'unvan' kullanan ve TRT'de hâlâ program yapmaya devam Akıncı için, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (B1MER) başvuru yapıldı. Başvuruya cevap veren BİMER, Akıncı'nın sağlık meslek grubunun bir mensubu olmadığını kaydederek, Akıncı hakkında idari ve adli işlemlerin başlatıldığını ifade etti. BİMER tarafından gönderilen yazıda, Akıncı'nın izinsiz ve yetkisiz sağlık hizmeti verdiğinin tespit edildiğinin de altı çizildi.

YAPTIĞI ŞEY İNSANLARIN HAYATINI ETKİLEYEBİLİR

 BirGün'e konuşan Psikolog Dr. Ozanser Uğurlu, 'melek danışmanlığı' yaptığını iddia eden Beki İkala Erikli'nin, psikolojik problemleri olan bir danışanı tarafından öldürüldüğünü hatırlatarak, "Zafer Akıncı'nın yanlış bilgilendirmeleri sonucunda, evde ve toplumsal hayatta problemler yaşanabilir, bu da en tehlikeli durumdur. Zafer Bey, bir şeyler yapmaya çalışıyor ama bunun doğru ya da yanlış olduğunu değerlendirebilecek bilgi sahibi değil. Yaptığı şey insanların hayatını etkileyebilir. Melek danışmanlığı yapan kişinin öldürülmesi bunun örneğidir" diye konuştu.

BELGEYE SAHİP DEĞİL

Psikolog Dr. Uğurlu, Akıncı'nın çok uzun zamandır bu işi yaptığının altını çizerek, "Televizyonlara da ilk kez çıkmıyor. Psikologlar Derneği'nin bir meslek odası gibi yetkisi olmadığı için, bu tip durumlara müdahale edilemiyor. Ama Zafer Bey'in doktor olup olmadığı tartışmasından önce, yapılan çift terapisini ekranlara çıkarmak, etik mi değil mi sorusundan başlamak gerekiyor. Zafer Bey'in, bu konulara ilgisi olabilir, seviyor da olabilir hatta televizyonlarda bunu anlatabilecek becerisi de olabilir. Fakat bu durum tamamen etik dışı, çünkü Akıncı yetkinliğini ispat edebilecek bir belgeye sahip değil" ifadelerini kullandı.

 

(cumhuriyet)

İlgili Haberler