Şemdin'lide Şehit olan Uzman Çavuş Salih Dinç Giresun'da

Şemdin'lide Şehit olan Uzman Çavuş Salih Dinç Giresun'da

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Masura yaylası kırsalına göreve giden askerlerin üzerine çığ düştü TSK'nın açıklamasına göre çığ altında kalan Uzmançavuş Salih Dinç şehit oldu bir teğmen ise hastanede tedavi altında

HAKKARİ'nin Şemdinli ilçesinde, çığ düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Salih Dinç'in (26) cenazesi, memleketi Giresun'un Dereli ilçesine getirildi.
Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndaki törenin ardandan şehit Uzman Çavuş Salih Dinç'in cenazesi, askeri uçakla Ordu-Giresun Havalimanı'na getirildi. 

BÖLGEDEN İLK GÖRÜNTÜLER

TÖRENLE KARŞILANDI

Şehit Dinç'in cenazesi, burada da törenle karşılandı. Törene, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Ordu Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, Giresun İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Giresun İl Jandarma Komutanı Albay Murat Yakın, Ordu İl Jandarma Alay Komutanı Albay Tolunay Başer, askeri erkan ve çok sayıda kişi katıldı. 

64841dec-3061-4836-9672-55aa7bb7bd3b.jpg

DERELİ İLÇESİNDE

Şehit Uzman Çavuş Dinç'in Türk Bayrağı'na sarılı naaşı, tören mangası tarafından uçaktan alındı, bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına kondu. Tören için havalimanı dolduran kalabalık da acılı aileye taziyelerde bulundu. Şehit Dinç'in cenazesi, Dereli ilçesine gönderildi.
Evlilik hazırlığı yaptığı belirtilen Şehit Uzman Çavuş Dinç, bugün öğlende kılınacak cenaze namazının ardından Dereli ilçesinde toprağa verilecek.

x1080-yly.jpg

NE OLMUŞTU

Olay, ögle saatlerinde Şemdinli ilçesine bağlı 2 bin 865 rakımlı Mirgesav Üs Bölgesi yakınlarında meydana geldi. Üs bölgesinde görev yapan 5 asker, yakında bulunan su deposunu kontrol etmeye gitti. Bu sırada çığ düştü.

2 ASKER ÇIĞ ALTINDA KALDI

Askerlerden 2'si çığ altında kalırken, diğerleri son anda kurtuldu. Kurtarma ekipleri, 2 askeri yaralı olarak çığ altından çıkardı.

Helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Jandarma Uzman Çavuş Salih Dinç tüm müdahalelere rağmen şehit oldu, yaralı teğmenin ise tedavisi sürüyor.

İŞTE ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ

640xauto-012.jpg

ACI HABER GİRESUN'A ULAŞTI

Şehidin acı haberi memleketi Giresun'un Dereli ilçesindeki ailesine ulaştı. Eve gelen kaymakamlık ve askeri yetkililer, Orman İşletme Müdürlüğü'nde şoför olan baba Emrullah Dinç'e oğlunun şahadet haberini verdi.

İlgili Haberler