Rusya ilişkilerinde tuhaf gelişmeler

Rusya ilişkilerinde tuhaf gelişmeler

Türkiye ve Rusya arasında bittiği ilan edilen kriz konusunda son 2 hafta içerisinde üst üste meydana gelen olaylar şüpheler oluşmaya başladı.

Erdoğan ve Putin'in Moskovada yaptığı son görüşmeden, uçak krizinin tamamen bittiği ve tüm ilişkilerin kriz öncesi pozisyona döndüğü açıklanmıştı. Ancak yapılan açıklamalara rağmen bir çok konuda Türk Rus ilişkilerinde gerginlik sürüyor. 

YPG İLE MUTLU FOTOĞRAF KRİZİ

Geçen hafta Rus genareli ile YPG güçlerinin birlikte fotoğraflarının servis edilmesi ve ardından Rusya'dan başta domates olmak üzere ihraç ürünlerinin izinlerinin yeniden verilmeyeceğinin açıklanması şüphe yarattı.  
Devlet yetkililerinin Rus Turistlerin büyük çapta rezervasyon yaptıklarını açıklamasına rağmen, yerel turizm kaynaklarının bu açıklamaların doğru olmadığı yönünde görüş bildirmeleri tartışmalara neden olmaya başladı. 

ŞİMDİ DE DOMATES İMHASI

Öte yandan 1 hafta içerisinde Rus makamlarının Türk domatesleri imha etmesi kuşkulara tuz biber ekmiş oldu.

Rus Tarım Ürünleri Denetim Ajansı (Rosselhoznadzor), Saratov kentindeki bir pazarda tespit edilen 1 tondan fazla Türk domatesini imha etti.

İHRACINA İZİN VERİLMEYECEK AÇIKLAMASI YAPILMIŞTI

Rosselhoznadzor'dan yapılan açıklamada, Saratov'daki bir pazarda kasalar üzerindeki yazılardan Türkiye'den geldiği anlaşılan 1 tondan fazla domates ele geçirildiği ifade edildi. 

BELARUS ÜZERİNDEN ALINMIŞ

Domateslerin Belarus üzerinden getirildiğinin anlaşıldığı belirtilen açıklamaya göre, domatesleri ithal eden firma, gerekli hijyen belgelerini Rus makamlarına sunamadı.

SÜREKLİ İMHA EDİLİYOR

Geçtiğimiz günlerde de Türkiye'den kaçak yollarla getirilen 475 kilo Türk domatesi, sağlığa zararlı olduğu açısıyla imha edilmişti.

İlgili Haberler