Nato'dan Türkiye'ye uyarı

Nato'dan Türkiye'ye uyarı

Nato Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Dışişleri Bakanları zirvesinde Türkiye'yi uyardı

Elbette Türkiye'nin kendini savunma ve darbe girişiminin faillerini yargılama hakkı var. Ancak bunun hukukun üstünlüğü ilkesi kapsamında yapılması gerek
 
HUKUK UYARISI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin darbe teşebbüsünün arkasındakileri yargılama hakkı olduğunu, fakat bunun hukuk çerçevesinde yapılması gerektiğini söyledi.

ÇAVUŞOĞLU DİNLEDİ 

NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanları Brüksel'deki NATO Karargahı'nda buluştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı zirvede Genel Sekreter Stoltenberg, 25 Mayıs'taki Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin gündemi üzerine adımlar attıklarını belirtti.

25 Mayıs'taki zirvede, ortaklara arasında adil yük paylaşımı yoluyla transatlantik bağı güçlendirme konusunda görüşeceklerini söyleyen Stoltenberg, "2014'te savunma yatırımları konusunda kararlaştırdıklarımızı, uygulamak konusunda hemfikiriz," şeklinde konuştu.

Geçen yıl NATO müttefiklerinin savunma harcamalarında 10 milyar dolar artış sağladığını ifade eden Stoltenberg, "Bu gidişatı sürdürmeliyiz," dedi.

LONDRA SALDIRISI 

Toplantıda terörle mücadelede NATO'nun misyonunu da ele alacaklarını söyleyen Stoltenberg, "Geçen hafta Londra'da düzenlenen saldırıda, 11 farklı ülkeden insanlar öldü ya da yaralandı. Bu, müttefiklerin son aylarda yaşadığı birçok saldırıdan biriydi. Hepimize karşı yapılan bir saldırıydı ve çabalarımızı daha da hızlandırmamız gerektiğini bize hatırlattı," diye konuştu.

"Terörle mücadelede en iyi yöntemlerden biri, yerel kuvvetleri eğitmek ve kendi yeteneklerini geliştirmelerini sağlamaktır," diyen Stoltenberg, NATO'nun bu bağlamda Irak silahlı kuvvetlerine bomba imha eğitimi verdiğini hatırlattı. 

RUSYA İLE DIYALOG 

Stoltenberg, Rusya konusunda ise, "Savunma ve caydırıcılık, Rusya ile diyaloğumuzda güçlü bir dayanak oluşturuyor. Dün yapılan NATO-Rusya Konseyi Toplantısı da, diyaloğa olan bağlılığımızın açık göstergesiydi." dedi.

İlgili Haberler