PKK saldırısında şehit sayısı 4'e çıktı

PKK saldırısında şehit sayısı 4'e çıktı

Hakkari'nin Çukurca İlçesinde PKK'lı teröristlerce üs bölgesine saldırı düzenlendi. Bir asker şehit oldu, 5 asker yaralandı...

TSK'nın Afrin'den terör örgütlerini temizlemek ve sınır güvenliğini sağlamak için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda köşeye sıkışan terör örgütü PKK sınır ötesinden Türkiye'ye saldırıyor.

2 ŞEHİT 7 YARALI

Hakkkari' nin Şemdinli ilçesi Ortaklar mevkindeki üst bölgesine Kuzey Irak tarafından PKK 'lı teröristlerce havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 2 asker şehit oldu. saat 14.00 sıralarında PKK’lı teröristler tarafından saldırıda bulunuldu.

KANİREŞ'TEN SALDIRI

Irak’ın kuzeyindeki Kanireş bölgesinden yapıldığı bildirilen havanlı saldırıda ilk belirlemelere göre iki asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Yaralı askerler, Şemdinli Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.2 asker de yaralandı. Sabah saatlerinde Hakkari Çukurca Güven Dağı'na yapılan saldırıda da 1 askerimiz şehit olmuştu, 5 askerimiz yaralanmıştı.Az önce en sonhaber.com sitesinde yayınlanan  bilgilere göre şehit sayısı 3 'e çıktı.

TSK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Öte yandan Hakkari’nin Çukurca ilçesinde, askeri üs bölgesine PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen roketli saldırıda 1 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Saldırı saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Güven Dağı’ndaki askeri üs bölgesine PKK’lı teröristler tarafından roketli saldırıda bulunuldu. Saldırıda 1 piyade sözleşmeli er şehit oldu, 5 asker de yaralandı. Yaralı askerler, Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

TSK’DAN AÇIKLAMA
TSK’dan yapılan açıklamada, “1 Şubat 2018 tarihinde Hakkâri Çukurca Güvendağı Üs bölgesine bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz. Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir” denildi.

 

İlgili Haberler