Meral Akşener'den " Erdoğan'a Gazilik " yasasına çok sert tepki

Meral Akşener'den " Erdoğan'a Gazilik " yasasına çok sert tepki

Afrin operasyonu ardından Erdoğan'a gazilik unvanı verilmesine ilişkin kanun teklifi verilmesine İyi Parti Genel başkanı Meral Akşener'den çok sert tepki geldi.

Sosyal medyada Afrin operasyonu ardından "Erken seçim yapılacak tartışmalarının ardından ortaya çıkan Erdoğan'a gazilik verilmesi kanunu siyaset gündemini karıştırdı. 

ŞEHİTLİK MAKAMI DA MI? 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Gazilik er meydanında oluşan bir şeydir." diyerek gelişmeye tepki gösterdi.

Kanunla gazilik çıkarırsak, Sayın Erdoğan’ın özelinden ayırarak söylüyorum, o zaman şehitlik makamı verilir. Bunların değersizleştirilmesini doğru bulmuyoruz" dedi.

KADIN DERNEKLERİ TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin genel merkezinde Türkiye Kadın Federasyonu ve 14 kadın derneği temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, Afrin'de devam eden harekata ilişkin sorular üzerine, "Afrin operasyonu yapılmadan önceki süreçte hataları yanlışları uyarı niteliğinde paylaştık. Bugün itibariyle ordumuz Mehmetçiğimiz bizim gibi kadınların doğurduğu çocuklar orada mücadele ediyor. An itibariyle elbette ki ordumuzun yanındayız. Burada bir sorun yok" dedi.

İÇ POLİTİKA MALZEMESİ YAPILMASIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gazilik unvanı verilmesine yönelik tartışmalara dair soru üzerine ise Akşener, şunları söyledi:

"Uzun yıllar şehit ve gazi ailelerine yönelik vakıf yönettim. Gazilik er meydanında oluşan bir şeydir. Eğer kanunla gazilik çıkarırsak, Sayın Erdoğan'ın özelinden ayırarak söylüyorum, o zaman kanunla da şehitlik makamı verilir. Bunların değersizleştirilmesini doğru bulmuyoruz. İktidarın biran evvel dış politikayı iç politika malzemesi yapmasının önüne geçmemiz gerekiyor. Sağduyulu, akıllı, Türkiye'nin çıkarlarını düşünen bir mantığa geri gelinmesi gerekiyor. 
MONŞERLER BAKIŞ AÇISI

Çünkü şu andan itibaren artık yapılan işler ciddi işlerdir. Buna uyulması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti devletinin, monşerler diye küçümsedikleri o dış politika birikimine, bakış açısına tez el elden dönmesi gerekiyor. Bunun anlamı da etrafımızdaki ateş çemberini söndürmekten geçiyor."

İlgili Haberler