KONYA'DA AKILLARA DURGUNLUK VEREN OLAY

KONYA'DA AKILLARA DURGUNLUK VEREN OLAY

Eğer haber doğruysa sahte diploma ile 20 yıl öğretmenlik yaptı, 20 yıl maaş aldı,öğrenci mezun etti, yakalandı ama serbest kaldı.

Konya’da Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PYD) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde bir lisede öğretmenlik yapan Hülya Ö’nün sahte diplomayla 20 yıl öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı.

NEVŞEHİR'DE ÖĞRETMENLİĞE BAŞLAMIŞ

Konya'da akıl almaz bir olay yaşandı. 20 yıllık devlet memuru öğretmen iddiaya göre sahte diplomalı çıktı. 1996 yılında Nevşehir’de öğretmenlik yapmaya başlayan sonrasında çeşitli illerde görev yaptıktan sonra 2004 yılında Konya’ya tayin olan Hülya Ö, merkez Selçuklu ilçesindeki Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Otomasyon Bölümü’nde görev yapmaya başladı. 

DARBE SONRASI YAPILAN İNCELEMEDE ORTAYA ÇIKTI

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin ardından kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personel hakkında başlatılan incelemeler sırasında sahte diploma ile öğretmenlik olayı ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı’nca geçtiğimiz aylarda yapılan incelemelerde, 20 yıl öğretmenlik ve son 1 yıldır müdür yardımcılığı yapan Hülya Ö’nün üniversite mezunu olmadığı ve diplomasının sahte olduğu tespit edildi. 
20 YILLIK MAAŞ GERİ ALINACAK

Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevine son verilen ve memuriyetten çıkarılan sahte öğretmenin 20 yıllık maaşının geri alınması için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Bakanlığın şikayet dilekçesinde, Hülya Ö’nün 20 yıl boyunca aldığı maaşın iadesi ile birlikte ‘evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık’ suçlarını işlediği gerekçesiyle cezalandırılması istendi. Gözaltına alınan sahte öğretmen Hülya Ö. ise çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DERS ANLATMAYI SEVMEZDİ

Hülya Ö’nün son görev yaptığı okuldaki isimlerinin kullanılmamasını isteyen bazı eski öğrencileri de, “Hülya hocanın dersleri çok rahat geçerdi, ders anlatmayı sevmiyordu. Bir kez dahi ders anlattığına şahit olmadık. 

KİMSEYİ SINIFTA BIRAKMAZDI

Notları bize dağıtır, bu notları okumamızı isterdi. Soru sormazdık. Sorsak da alacağımız cevabın ‘Ders kitaplarınıza bakın, hem okuma alışkanlığınız artar’ olacağını bilirdik. Sınavları da çok kolaydı. Zaten her sınıfa aynı sorularla sınav yapardı. Onun dersinden kimsenin bırakın sınıfta kaldığını, kötü not aldığını duymadık.”

 

İlgili Haberler