Kılıçdaroğlu'ndan zehir zemberek Afrin açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan zehir zemberek Afrin açıklaması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başından beri destek verdiği Afrin Operasyonu konusunda son gelişmeler üzerine AKP ve Erdoğan'a çok sert eleştirilerde bulundu.

TSK'nın Afrin operasyonuna başından beri destek veren CHP lideri kemal Kılıçdaoğlu'ndan itirazlar gelmeye başladı. Erdoğan ve AKP'nin Afrin operasyonu ve Mehmetçiğin kanı üzerinden oy devşirmeye çalıştığını söyleyen Kılıçdaroğlu, TSK başarılarını ÖSO'ya bağlamaya çalışıyorlar dedi.

Öte yandan Türk tabipler Birliğie yapılan bildiri operasyonunuda eleştiren Kılıçdaoğlu,Erdoğan'ın suç yüklediği bildiriyi de gurup toplantısındfa okudu.

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASINDAN DETAYLAR

Türk Tabipler Birliği'ne (TTB), yönelik operasyona tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Sanırsınız ki zehir zemberek bildiri. Bildiriyi okuyorum arkadaşlar" diyerek TTB bildirisinin okudu.

KİMSE SABAH NE OLACAĞINI BİLMİYOR

Türkiye'nin gündemi o kadar hızlı değişiyor ki, emin olun yarın sabah ne olacağını kimse bilmiyor. Bir endişe, bir yılgınlık, bir karabulut gibi toplumun üstüne konmak istiyor. Bu sabah da bir baktık, TTB Merkez Konseyi'ne polis operasyon yapmış.

Gözaltına almalar, mahkemeye çıkarmalar. Yazı yazarsanız gelir, bu insanlar kaçacak değil. Sanırsınız ki bildiri iktidar partisini en ağır şekilde eleştiren bildiri.

HANGİ SAVAŞ TAHRİBAT YAPMADI

Okuyorum; "Biz hekimler uyarıyoruz. savaş doğada ve insanda tahribat yapan, insan eli ile yaratılan bir halk sağlığı sorunudur". Doğru mu? Doğru. Hangi savaş doğada ve insanda tahribat yapmadı. Her savaş insani dram getiriyor. Gözümüzün önünde Suriye var. 3.5 milyon mülteci var Türkiye'de. 30 milyar dolar harcadıklarını söylediler, 3 milyar dolar bile harcamadılar. Suriyeli çocukların nasıl dilendiklerini de biliyoruz. Bu dramı yaratan savaş değil mi? Niye alınıyorsunuz? "Yaşatmaya ant içmiş mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın birincil görevi olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz".

AKLI BAŞINDA HANGİ İNSAN BUNLARI SAVUNMAZ

Bunlar da bunu söylüyorlar. "Savaşla baş etmenin yolu adil, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmak." Özgürlükten ve barışçıl dünya yaratmaktan kim rahatsız olabilir? "Savaşa hayır, barış hemen şimdi" demişler. Sen misin bunu diyen. Gözaltına alındılar. Bu tür davranışlar, sizin yaptığınız ve toplumun tümünün desteklediği Afrin operasyonuna gölge düşürür. "

OPERASYONA DESTEĞİMİZ TAM AMA..

Bizim Afrin'e yapılan operasyona desteğimiz tamdır ama ÖSO ile paralel anılması rahatsızlık yaratıyor. Giden bizim ordumuz, neredeyse bunu ÖSO'nun kahramanlığına bağlayacağız. Ordunun kahramanlığını, haysiyetini korumak her vatandaşın en temel görevidir. Ayırca, Mehmetçik kanı ile oy devşirmeye çalışmak da büyük bir ahlaksızlıktır. 

İlgili Haberler