AKP'Lİ YAZAR Erdoğan'ın ABD'ye rest çektiğini yazdı

AKP'Lİ YAZAR Erdoğan'ın ABD'ye rest çektiğini yazdı

AKP'li yazar Erdoğan ve Trump arasında yapılan telefon görüşmesinde Menbiç restleşmesi yaşandığını ve Erdoğan'ın rest çektiğini yazdıktan sonra ABD'den jet Menbiç açıklaması geldi.

Muhalefet çevrelerinde anketlerde büyük oranda oy kaybeden AKP'nin iç siyaset malzemesi yapmakla suçladığı Erdoğan ABD'nin asker bulundurduğu Menbiç'e de girileceğini söyledi. Erdoğan'ın bu açıklamasını köşesine taşıyan AKP'li yazar Abdülkadir Selvi, Erdoğan'ın bu kararını Trump'a da söylediğini duyurdu

ABD MERKEZ KUVVETLERİ KOMUTANINDAN AÇIKLAMA

Türkiye'de AKP ve Erdoğan'a destek veren medya bu gelişmeyi manşetlerden duyururken, ABD'den konuyla ilgili kritik bir açıklama geldi. ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, CNN International'a YPG/PKK kontrolünde bulunan Menbiç'le ilgili açıklamalarda bulunarak bölgede bulunan askerlerinin çekilmeyeceğini duyurdu.

ÇAVUŞOĞLU DERHAL ÇEKİLİN DEMİŞTİ

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, cumartesi yaptığı açıklamada “Bir terör örgütüyle ABD’nin bağını koparması ve onlara tamamen silah bıraktırması lazım. Kendi verdikleri silahları geri alarak Menbiç’ten derhal çekilmeleri gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı.

TÜRKİYE SURİYE'DE ABD İLE ÇATIŞACAK MI ?

Abdülkadir Selvi'nin bu yazısında bahsettiği Erdoğan'ın Menbiç açıklaması gerçekten askeri anlamda planlandıysa TSK Menbiç'e girdiğinde ABD bunu seyredecek mi? Yani orada askerleri varken Türkiye'nin kuvvetlerine müdahale edilmeyecek mi. 

Diplomasi kaynakları bu gelişmenin asla çatışma ile noktalanmayacağını tarafların operasyonun iç siyasette kendilerini güçlendirmek amacı ile satranç tahtası savaşı haline getirdiklerini ileri sürüyorlar. İşte Erdoğan'ın söylediği iddia edilen Menbizç açıklamasının ayrıntıları.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'li büyükşehir belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda elinde lazer işaretçiyle operasyonu anlattığı öğrenilirken, sıradaki hamleleri de işaret ettiği ileri sürüldü.

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'nin yazısında, konuyla ilgili şu iddialar yer aldı:

Erdoğan bu değerlendirmeleri AK Parti büyükşehir belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda yapıyor. Harekâtın ileri aşamaları hakkında da bilgi veriyor. Başkomutan edasıyla konuşuyor. “Afrin’den aşağıya, İdlib’e kadar inip orayı birleştireceğiz” diyor. Bu noktada bir an durduktan sonra kararlı bir ses tonuyla, “Münbiç’e de gireceğiz” diye devam ediyor. Söz Menbiç’e gelince, ABD Başkanı Trump’la yaptığı telefon görüşmesinde aralarında geçen bir diyaloğu aktarıyor. “Trump’a telefonda Münbiç’e gireceğiz dedim. O da ‘Bizim orada askerimiz var’ dedi. Ben de askerinizi güvenli bölgeye çekersiniz dedim.”

İlgili Haberler