Fatih Altaylı'dan Erdoğan'ı çok kızdıracak ' Afrin ' yazısı

Fatih Altaylı'dan Erdoğan'ı çok kızdıracak ' Afrin ' yazısı

Afrin operasyonuna yurt içinden ve dışından tepkiler gelmeye devam ederken, savaş karşıtı bildiri hazırlayarak imza eden bir gurup yazar ve sanatçının bazı medya kuruluşlarında linç edilmesi konusunda Fatih Altaylı'dan ilginç bir tepki geldi.

Afrin operasyonu ardından savaşa karşıyız diyen hemen herkese büyük bir tepki ve baskı başladı. Sosyal medyada savaş karşıyım diyenler linç edildi. Öte yandan bir gurup yazar ve sanatçı ise savaş karşıyız bildirisi hazırlayarak imzaladılar. Bu bildiriye karşı toplumn tepkisi ne olacak henüz bilinmiyor. Ancak

SAVAŞA KARŞIYIM DİYEBİLSİN

Operasyonun ardından savaşa karşı olmak adeta suç haline gelmiş gibi görünürken Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "80 milyonluk bir toplumdan birkaç kişi de 'Savaşa karşıyım' diyebilsin" dedi.

Bir grup yazar, sanatçı, gazetecinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Kuzeybatısında bulunan Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekâtına karşı hazırlanan bir bildiriye imza attığını hatırlatan Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "Bir ülkede bazı insanlar, ülkelerinin politikalarını, uygulamalarını beğenmeyebilir, eleştirebilir" dedi. İhanetin ve hainliğin başka kavramalar olduğunu ifade eden Altaylı, "80 milyonluk bir toplumdan birkaç kişi de 'Savaşa karşıyım' diyebilsin" dedi.

YAZIDAN İLGİLİ BÖLÜM ŞÖYLE

Bir grup yazar, sanatçı, gazeteci bir bildiriye imza atıp Afrin’e yapılan operasyona karşı çıkmış.

Çok çok daha kalabalık bir başka grup ise bunlara sövüyor, sayıyor, kızıyor.

Yapmayın yahu.

80 milyonluk bir toplumdan birkaç kişi de “Savaşa karşıyım” diyebilsin.

 
İçlerinde farklı ajandaları olanlar da vardır elbet ama “Savaşa karşıyım”diyen herkese de “Hain, düşman” yaftasını yapıştırmayın, yapıştırmayalım.

Üstelik bazen bir İsrailli fikir insanı İsrail’in tezlerine, yaptıklarına karşı çıkıp eleştirince ya da aynı şeyi bir Alman, bir Amerikalı, bir Fransız kendi ülkesine karşı yapınca ona da “Hain” diyor muyuz!

Olabilir bunlar.

Bir ülkede bazı insanlar, ülkelerinin politikalarını, uygulamalarını beğenmeyebilir, eleştirebilir.

Hainlik, ihanet başka kavramlardır.

İçlerinde yoktur demiyorum, olabilir.

Ama herkes de devletle aynı düşünmek zorunda değil, devletle ve çoğunlukla aynı düşünmüyor diye hain olarak nitelendirilemez.

Kaynak: Fatih Altaylı uyardı: Birkaç kişi de “Savaşa karşıyım” diyebilsin!

İlgili Haberler