Rusya'dan kritik Afrin Açıklaması

Rusya'dan kritik Afrin Açıklaması

Suriye'nin Afrin bölgesi,nde 10 gün önce harekat başlatan ÖSO destekli TSK operasyonuna ilşkin Rusya'nın Dışişleri bakanlığı sözcüsü Zaharova'dan kritik bir açıklama geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye'nin Afrin'de düzenlediği operasyonunun 10 günlük bölümünde aralarında sivillerin de bulunduğu yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.Fransa'nın ardından Kuzey Irak Kürt Özerk yönetimi İKYB'nin'de bu gün BM'ye operasyona son verilmesi çağrısında bulunduğu gün ile aynı güne denk gelen açıklama manidar bulundu.

KRİTİK SÖZLER

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye'nin Afrin'de düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nın geride kalan 10 gününde aralarında sivillerin de bulunduğu yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Sputnik News’ta yer alan habere göre, Zaharova şunları söyledi:

TÜRKİYE BM TÜZÜĞÜNE UYGUN HAREKAT OLDUĞUNU SÇÖYLÜYOR

"Türkiye hükümeti, 20 Ocak'ta Afrin'de YPG'ye karşı başlatılan askeri harekatın Birleşmiş Milletler (BM) Tüzüğü'nde yer alan devletlerin öz savunma hakkına uygun olarak yapıldığını ve terör örgütlerini yok etme amacı taşıdığını belirtiyor.

10 GÜNLÜK SÜREÇTE BİR KAÇ YÜZ ÖLÜ VAR

"Bölgedeki durumu elbette takip etmeyi sürdürüyoruz. Suriye’nin kuzeyindeki durum ciddi bir kaygı yaratıyor.

“Moskova, Türkiye'nin Afrin'deki harekatı kapsamında tarafları itidale çağırıyor."

BAKAN CANİKLİ YALANLAMIŞTI

Bugün konuya ilişkin açıklamada bulunan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Afrin'de sivil kayıp olmadığını söylemişti.

İlgili Haberler