KAYSERİ'DE SURİYELİ GERGİNLİĞİ : 1 ÖLÜ 1 YARALI

KAYSERİ'DE SURİYELİ GERGİNLİĞİ : 1 ÖLÜ 1 YARALI

Kayseri'de dün bir parkta meydana gelen ve Mehmet Akkoyun'un ölümüyle sonuçlanan olay ardından büyük gerginlik çıktı.

Kayseri'de iddialara göre yan bakma meselesi nedeniyle tartıştıkları Mehmet Akkoyun'u öldürdükleri şüphesiyle aranan Suriyeli 3 zanlı, ülkelerine kaçmak isterken yakalandı.

YAN BAKMA KAVGASI

Kayseri'de dün gece üç Suriyelinin, yan bakma meselesinden dolayı 20 yaşındaki Mehmet Akkoyun'u öldürüldüğü mahallede akşam saatlerinde tehlikeli anlar yaşandı.

OLAY NASIL BAŞLADI

Olayın gerçekleştiği Çorakçılar Mahallesinde toplanan bir grup, bölgede Suriyelilere ait işyerlerinin camlarını kırdı, sokakta karşılaştığı Suriyeli sığınmacıları da kovaladı. 

Dün gece Merkez Melikgazi İlçesi Çorakçılar Mahallesi Çorakçılar Parkı'nda iddiaya göre yan bakma meselesi yüzünden çıkan tartışmada 20 yaşındaki Mehmet Akkoyun, kavga ettiği Suriyeli 3 genç tarafından bıçaklandı. 

AKKOYUN ÖLDÜ

Akkoyun aldığı darbelerle olay yerinde hayatını kaybederken, kavgayı ayırmaya çalışan 38 yaşındaki Yusuf Yurdakul ise yaralandı. Şüpheliler olay yerinden kaçarken İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri çevrede bulunan yaklaşık 200 işyerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan araştırmada zanlıların olayın ardından geceyi dışarda geçirdiği ve yakalanmamak için cep telefonlarının sim kartlarını çöpe attıkları ve Suriye'ye kaçış hazırlığında oldukları saptandı. Kaçış güzergazında önlem alan polis, cinayet zanlısı 3 Suriyeli genci kısa süreda yakaladı. Şüpheliler, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Bu arada olaya tepki göstermek amacıyla Akkoyun'un yaşamını yitirdiği parkta toplanan bir grup vatandaş, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürürüş düzenledi.

GECE BOYU GERGİNLİK

Olayın meydana geldiği parkın da bulunduğu mahallede bu gece gerginlik yaşandı. Mahallede toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, Suriyelilere ait işyerlerine zarar verip camlarını kırdılar. Ayrıca yolda karşılaştıkları Suriyelilere de saldırmak istediler. Kısa sürede mahalleye gelen polis ekipleri öfkeli kalabalığa mudahale ederek olayların büyümesi önledi.

İlgili Haberler