İstanbul'da bonzaili mangal faciası: 1 ölü

İstanbul'da bonzaili mangal faciası: 1 ölü

Mangalda hazırlanan etten zehirlenerek hastanelik olan 10 kişiden biri öldü.

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi Sarıkanarya Sokak'taki evde yaşanan olay bir ay önce gerçekleşti.


Edinilen bilgiye göre ev sahibi Aysel Karahan, Ankara'dan gelen yakınlarına mangal yapmak için evin bahçesinde mangal yaktı. Aysel Karahan bu sırada daha önceden bahçede poşet içerisinde bulduğu ve kekik sandığı bonzaiyi etin üzerine döktü. Yapılan mangal etinden Aysel Karahan'ın gelini Yeliz D. dışında herkes yedi. Mangalda pişen etten yiyen Aysel Karahan, Cuma Karahan, Sare S. Erhan D. Hatice A. Serdar A. Nevzat A. ,Aysel A. ,Gürhan D. ve enişte Bayram Aktan zehirlenerek ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi gören 9 kişi kısa sürede taburcu edilirken enişte Bayram Aktan (55) yaklaşık bir hafta sonra hayatını kaybetti.


Yaşanan olayı anlatan Aysel Karahan'ın eşi Cuma Karahan, “ 'Komşular unutmuş, kekik dedi'. 'Para ile niye alalım' dedi. Ben attı sandım. Evde bulunan kekiğin içerisine katmış. Pazar günü de mangala tavuğu hazırlarken onu içerisine koyuyor. Mangal yapıp yedikten sonra hepimiz zehirlendik. 10 kişiydik, Olay sonucunda bacanağım vefat etti" dedi. Cuma Karahan, incelemede ise kekiğin içerisinden bonzainin tespit edildiğini söyledi. Aysel Karahan'ın komşuları da yaşanan olaydan dolayı yaşadıkları üzüntüyü ifade etti.


"MAHALLEDE UYUŞTURUCU KULLANANLAR OLDUĞUNU BİLİYORUM"


Olayın yaşandığı sokakta oturan Kerim Alcan, 38 yıldır aynı mahallede yaşadığını ve çevrede uyuşturucu kullananlar olduğunun bilindiğini anlattı. Alcan, "Ete karıştırdığı maddeyi bahçeden bulmuş, herhalde kekik olduğunu sanmış. Zehirlenenler iyileşmiş, enişteleri hayatını kaybetti. Aileyle görüştüm başsağlığı diledim. 52 yaşındayım, Mahallede uyuşturucu kullananlar olduğunu biliyorum ama bahçeye kimin attığını bilmiyorum. Kimsenin günahını alamam." diye konuştu.

 

dha

İlgili Haberler