HÜRRİYET'E KİM DESTEK VERDİ KİM VERMEDİ

Hürriyet'in gündeme bomba gibi düşen başyazısı aslında AKP'nin iktidar olduğu süreçte bir ilk. Hürriyet ve Doğan Medya Gurubu dev bir ticari sistemin birer parçaları. AKP İktidarına yakın gazetelerin sahipleride öyle.

VERGİ CEZALARI BASKINLAR

Ama Doğan Gurubu gazetelerin diğer muhalifler gibi AKP İktidarının kendi malı gibi dağıttığı hiç bir ihalede ne ortaklığı ne de kendi başına bir girişimi bulunuyor. Tam tersine AKP iktidarının devlet gücünü kullanarak sindirme amaçlı bir çok operasyon yaptığı, milyarları bulan cezalar kestiği herkes tarafından çok net biliniyor. Ve en sonunda bir çok kez başta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hemen her seçimde tekrarlanan Doğan Gurumu medyasına karşı linç girişiminin nedenleri hiç merak edilmiyor. Tabi ki Erdoğan ve AKP iktidar,ı artık sadece bir kaç tane kalmış AKP'ye boyun eğmemiş medya kuruluşları gibi davranan Doğan Gurubunu, kendisine biat etmeye ve kendi oluşturduğu "havuz medyası" gibi yayın yapmaya zorluyor.

YILLARDIR BİRLİKTE ÇALIŞTIĞI YAZARLARINDAN AYRILMAK HÜRRİYET'İN FEDAKARLIĞIDIR

Doğan gurubu 12 yıldır elindeki devlet gücünü bir balyoz gibi üzerinde sallandıran iktidara karşı sırf ayakta kalabilmek için bir çok fedakarlıklar yaparak bu günlere geldi. Fedakarlıklara yıllarca bünyesinde bulundurduğu yazar çizer ve televizyoncuları kaybetmek olarakta bakmak gerekir. Çünkü Hürriyet'in Erdoğan baskısı ile yolalrını ayırdığı yazar çizerler küçücük bir gazete olarak başlayan Sözcü'yü ilk sıralara taşımıştır. Tüm bunları hatırlattıktan sonra Hürriyet ve Doğan Gurubu'nun aslında yapabileceği ama yapmadığı bir ayrıntıyı herkese hatırlatmak istiyorum.

DİĞERLERİ GİBİ

Doğan Gurubu ve Hürriyet 13 yıldır İktidarın ve Erdoğan'ın istediği yayını yapsaydı şimdi sahip olduğu büyüklüğünün 3-4 katına sahip olmaz mıydı?

BUNUN YERİNE

Doğan Gurubu ve Hürriyet ticari çıkarlarını, tüm maddi varlığını, kamuoyunun gözleri önünde ap açık sindirmeye çalışan iktidara ve devasa devlet gücüne karşı riske atarak gazetecilik etiğini, kimliğini koruma uğruna diğerlerinden farklı bir duruş sergilemedi mi?

DİĞERLERİNDEN BİRER BAŞYAZI BEKLİYORUZ

Bir kaçı dışında tüm medya kuruluşlarının iktidara karşı nokta koymaya korktuğu, kendi evinde bile Erdoğan ve AKP'ye karşı konuşmaya korktuğu bir ortamda Hürriyet ve Doğan Gurubunun, sessiz sedasız ve görmezden gelmek yerine, başyazı kaleme alarak, herşeyi göze alan bir duruş sergilemesinin hiç bir değeri yok mu? 

HATALARI YOK MU ?

13 Yıldır bu ülkede hüküm süren AKP ve Erdoğan zulmünün tüm örnekleri, kanla, intikamla, kinle, bölmekle yönetim biçimi olarak ortadayken, bir çok ilerici, aydınlıkçı,demokrat bellediklerimizin açık ve net iktidar yanlısı oldukları ortadayken, Hürriyet ve Doğan Gurubu medyası mı tek başına hatalıdır?

PEKİ YA DİĞERLERİ

Tam tersini soralım. İşte Hürriyet'in hatalarından sonra yazdığı baş yazısı. Diğer hata yapanlar, gazetecilerini kovanlar, sayfalarını kadın eti kasaplarına döndüren solcu gazeteler, kendi bildiklerinden başka sol, ileri demokrasi tanımayanlar,partilerini şirket gibi seçim döneminde iktidara kiralayarak muhalif oyları bölmeye çalışanların baş yazıları nerede.

İŞTE DİK DURUŞA TÜM KESİM GAZETELERİNDEN TEPKİLER

Uzatmıyorum işte ötekilerin baskıya,zalimliğe,zulme ve adlaetsizliğe karşı duruşun cümlelerini anayüzüne basan ve bana göre destan yazan Hürriyet'in dik duruşuna tepkileri

AKP'NİN LOKOMATİF MEDYASI GAZETE VE TV'DEN TEPKİ

sabah.jpg

Show TV'de sabah programı yapan Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok, Hürriyet'in "Sayın Cumhurbaşkanı'na Sesleniyoruz" başlıklı başyazısını okuyup değerlendirdi. Altınok, Hürriyet'in Muhammed Mursi'nin idamıyla ilgili attığı manşeti, geçmişte insanları linç edercersine atılan manşetlerle karşılaştırdı.

STAR'IN ANA SAYFADA FOTOĞRAF VAR TIKLANDIĞINDA BAŞKA YER ÇIKIYOR

yeni-akit.jpg

 

“Dünya şokta! Yüzde 52 oy alan Cumhurbaşkanı’na idam” başlığını atan Hürriyet'e sert sözler sarf eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Hürriyet başyazı yazarak yanıt verdi. 

İşte Hürriyet'te yayınlanan o başyazı; 

AYDINLIK

aydinlik-002.jpg

Son aylarda yaptığı yayınlar ile AKP'ye sert eleştiriler getirmeyen ancak muhalefettikileri kıyasıya eleştirerek katıldığı seçimde CHP'den oy devşirme telaşında olan Perinçek'in gazetesi ise suya sabuna dokunmayan bir habere imza atmış. İşte haberi;

"“Dünya şokta! Yüzde 52 oy alan Cumhurbaşkanı’na idam” başlığını atan Hürriyet'e sert sözler sarf eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Hürriyet başyazı yazarak yanıt verdi. 

İşte Hürriyet'te yayınlanan o başyazı; "

SÖZCÜ

sozcu.jpg

Aynı yazı Posta gazetesinin birinci sayfasından da yayınlanırken yazıda, “Sayın Cumhurbaşkanı’na sesleniyoruz” başlığıyla yapılan açıklamada, Erdoğan’ın Hürriyet’in “Dünya şokta! yüzde 52 oy alan Cumhurbaşkanına idam” başlığıyla yayınlanan haberine verdiği tepkiye şu ifadelerle yanıt verildi:

“Sayın Cumhurbaşkanı, yüzde 52 diyerek sizi kastettiğimizi ima ediyorsunuz. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanının idam edileceğini ima etmek şerefsizliktir. Bu çerçevede bize yönelik sözleriniz çok haksız ve mesnetsiz bir ithamdır. Kanıtınız nedir Sayın Cumhurbaşkanı? Kendi ifadenizi bizim başlık yapmamız mıdır kanıtınız? Böyle bir kanıt olabilir mi? Bu kadar da çarpıtma olabilir mi?”

İşte Hürriyet’in birinci sayfasından yayınlanan o yazı: (yazıyı aynen vermiş)

CUMHURİYET

cumhuriyet-001.jpg

 

Mısır’ın eski cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin idama çarptırılma haberini ‘Dünya şokta! Yüzde 52 oy alan Cumhurbaşkanı’na idam’ başlığıyla verdiği için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hedefi haline gelen Hürriyet, bir başyazıyla Erdoğan’a yanıt verdi.

‘İdamı ima etmek şerefsizliktir’

Bu başlığın aynısını iki saat sonra Erdoğan’ın kendisinin de dile getirdiğini hatırlatan Hürriyet, Erdoğan’ın bir gün sonra ise Kayseri mitinginde gazeteyi, “Türkiye’de bu haberi Doğan Medya Grubu nasıl verdi? Yüzde 52 ile idam” diyerek hedef gösterdiğini hatırlattı. Hürriyet'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilen yanıt şöyle:

YENİ AKİT

yeni-akit.jpg

İşte Ersoy Dede'nin açıklamalarından satır başları:

BU MEKTUP BİR AHMET HAKAN YAZISI!

Hürriyet, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir mektup yazmış. Bu yazıyı okuyunca biraz yazıdan anlayan herkes farkedecektir ki bu yazı Ahmet Hakan'ın yazısı. Şimdi 'Değil. Bu kurumsal bir yazı' diyecekler. Belki Vuslat Sabancı bunu kaleme aldı, belki Sedat Ergin üzerinde rötuş yaptı, belki de Ertuğrul Özkök son halini verdi.. Bilmiyoruz ama dil bir Ahmet Hakan dili. 

HÜRRİYET ETHEM SANCAK YERİNE ERDOĞAN'I MUHATAP ALMIŞ

Es Medya'nın dün yaptığı açıklamadan sonra Akif Beki'den Ertuğrul Özkök'e kadar herkes kendi durduğu yerden Ethem Sancak'ı hedef alan yazılar yazmışlar ama Hürriyet, kurumsal olarak Ethem Sancak'ı değil de Cumhurbaşkanı'nı muhatap almış. Ne yapmak istediği bariz belli. 

ALIŞILAGELMİŞ BİR NUMARAYLA OPERASYON ÇEKTİNİZ!

“Dünya şokta! Yüzde 52 oy alan Cumhurbaşkanı’na idam” diyerek Mısır’ın bir önceki seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için verilen idam kararını, dünyayı şoke edecek bir karar olarak ifade ettik" demişler. Yalan söylüyorsunuz! Siz “Dünya şokta! Yüzde 52 oy alan Cumhurbaşkanı’na idam” diyerek Hürriyet Gazetesi'nin alışılagelmiş numaralarından biriyle kendinizce operasyon çektiniz. Oraya Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını koydunuz. O fotoğrafın altına da 'Yüzde 52 oy alan Cumhurbaşkanı’na idam kararı' yazdınız. İçinde ne Mısır geçiyordu, ne de Mursi... Yemeyin bizi yani! Bu kadar da olmaz. İnsan aklıyla da bu kadar alay edilmez. 

YA DİĞER MEDYA

Burada tepkileri bulunmayan medya guruplarından Milliyet, Zaman,Bugün,Habertürk ve bir kaç gazetenin daha Hürriyet'in bu yazısından hiç haberi olmamış!

Önceki ve Sonraki Yazılar