Muhittin Böcek Nasıl Kazandı Menderes Türel Neden Kaybetti

CHP BAŞARDI

Dün yapılan yerel seçim bir anlamda CHP’nin 2002 yılından bu yana “başarılı oldu” diyebileceğimiz bir seçim oldu.
Türkiye genelinde yüzde 30 oy oranını aşıp 20’den fazla büyükşehir ve il belediyesini kazanması bu başarının göstergesidir.
Özellikle Hatay’dan başlayarak bütün Akdeniz, Ege sahilindeki büyükşehir belediyelerini kazanması gelecek için önemli göstergelerdendir.
Bu illerin içinde bence en “başarılı il kuşkusuz Antalya olmuştur.”
Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra “Muratpaşa, Konyaaltı, Manavgat, Döşemealtı, Gazipaşa, Kumluca, Demre, İbradı” ilçe belediyelerini kazanmış olması bu başarının ne kadar anlamlı olduğunu da göstermektedir.

Muhittin Böcek’in Büyükşehri kazanmasında en önemli 3 faktör vardır.
Birincisi, “350 bin seçmenin olduğu Kepez İlçesinde alınan yüzde 45 lik oy oranıdır.”
2014 yerel seçiminde yüzde 24 oy alarak Ak Partiden yüzde 18 gibi bir fark yiyen CHP, bu seçimde farkı 5 puana kadar indirmiş ve bu da Büyükşehrin kazanılmasında önemli etken olmuştur.
Bu anlamda CHP’nin Belediye Başkan adayı “Murat Dinç’i” ve beraber çalıştığı ekibi kutlamak gerek.

İkincisi, “330 bin seçmenin olduğu Muratpaşa ilçesinde CHP, AK Partiye tarihi bir fark atarak yüzde 65 gibi bir orana ulaşmış ve 30 puan fark atmıştır.”
Bu ilçede daha önceleri alınan en yüksek oy yüzde 56 olmuştu.
Bu anlamda kendisinin seçimi kazanması garantili olmasına rağmen gece-gündüz Büyükşehir için çalışan “Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı” ve ekibinin katkısı büyük olmuştur.

Üçüncüsü, “160 bin seçmeni olan Konyaaltı ilçesinde CHP’nin, AK Partiye yüzde 30’un üzerinde farkla seçimi bitirmesi Büyükşehrin kazanılmasında bir diğer önemli etkendir.”
Bu ilçede CHP’nin aldığı en yüksek oy 59 iken, bu oran Belediye Başkanı seçilen “Semih Esen’le” yüzde 66’ya çıkmıştır.

Nefes nefese geçen ve CHP’li aday ​“Turgay Genç’in” seçimi kazanmasıyla sonuçlanan Döşemealtı’nı da unutmamak gerek.
Turgay Genç, Döşemealtı’nda üst üste 2. Kez seçimi kazanmakla sadece Büyükşehir Belediyesinin kazanılmasına katkı koymakla kalmamış, aynı zamanda sağ profilli seçmen yapısına sahip olan Döşemealtılıların CHP’ye eğilimlerini de sağlamıştır.

Ancak benim için gerçekten sürpriz olan sonuç “Kumluca, Finike ve Demre’de” alınan sonuçlar olmuştur.
Hiçbir zaman AK Partiden alınamaz denilen bu ilçelerden “Kumluca’da Mustafa Köleoğlu’yla ve Finike’de Mustafa Geyikçi” ile CHP’li adayların, Demre’de de İYİ Partili adayın seçimi AK Partili adaylardan almış olmaları tek kelimeyle “başarının en alasıdır…”
Aksu ve Serik’te İYİ Partinin, Kaş’ta da CHP’nin aday tespitlerinde isabetli davranmamaları nedeniyle seçimin kaybedildiğini ilave etmek gerek.
Serik’te Habalı, Aksu’da İsa Akdemir ile seçimlere girilmiş olsaymış bugün “Millet İttifakının daha fazla belediye kazanması mümkün olurmuş”

Şimdi, başta Başkan Böcek ve seçilen yeni belediye başkanlarını Antalya’nın daha ağır ve daha ciddi sorunları beklemektedir.
Kutlama ve hayırlama faslının kısa tutulması ve en kısa zamanda çalışmalara başlanması Antalya halkını eminim daha mutlu edecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar