GMAİL HESABI KULLANANLAR İÇİN ÖNEMLİ HABER

GMAİL HESABI KULLANANLAR İÇİN ÖNEMLİ HABER

Google tüm dünyanın en çok kullanılan posta servisi Gmail kullanıcılarının hesaplarını FBI incelemesine açtı.

Mail hesaplarımız klasik posta servislerinin yerine geçti artık. Sadece yazışmalarımız değil, banka bilgilerimiz ve güvenliğimize dair bir çok konuyu mail hesaplarımız üzerinden alp gönderiyoruz. 

YETERİNCE GÜVENLİ Mİ ?

Peki yeterince güvenli mi. Hayır Başta Mail hesapları olmak üzere kullandığımız sosyal medya hesaplarımız da güvenli değil. Çünkü hepside para kazandıkları ülke iktidarlarına istedikleri tüm bilgileri veriyor. Son olarak Google'un işlettiği Gmail hesaplarımızda bu kervana kapıldı. İşte ayrıntılar.

EN ÇOK KULLANILAN POSTA SERVİSİ

Dünyanın en çok kullanılan e-posta servisi Gmail için Amerikan mahkemesinden flaş karar Philadelphia Bölge Mahkemesi, Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI), teknoloji şirketi Google’ın ABD dışında bulunan e-posta sunucularında kayıtlı verilere erişimine izin verilmesi gerektiğini duyurdu. FBI, Google’ın yabancı ülkelerdeki sunucularında bulunan e-posta hesaplarının verilerinin incelemeye açılması için mahkemeye başvurmuş ve karar çıkarmıştı. Ancak Google bu karara bir süre direndikten sonra uymak zorunda kaldı. Microsoft, benzer bir kararı temyize götürüp iptal ettirmişken, Google çok direnmeden verileri FBI’a açtı. 

BU GÜN FBI YARIN MİT

Böylece artık FBI, Google’ın ABD dışındaki sunucularına da erişim hakkı kazanmış oldu. Bu kararla birlikte, özellikle Avrupa’da Google’a karşı büyük tepkinin oluşması bekleniyor. techinside'ın haberine göre Avrupa Birliği halihazırda Google’a Avrupa kıtasında iş yapmayı çok zorlaştıracak kararlar dayatmış bulunuyor ve en ufak hatasında bile milyar dolarlık cezalar keserek, Prism skandalında Avrupalı liderlerin dinlenmesinde başrollerden birine sahip şirkete ağır bedel ödetiyorlar.

 

İlgili Haberler