Twitter karakter sınırı 1000'e yükseltilebilir

Twitter karakter sınırı 1000'e yükseltilebilir

Mashable'ın bir raporuna göre Musk, platformu devralmasından bu yana birkaç kez karakter sınırını artırma fikrine ilgi gösterdi.

Twitter postları daha da büyüyecek. Mikroblog sitesinin karakter sınırı, yakında sadece 280 karakter olan önceki sınırından 1000 karaktere genişleyebilir.

Mashable'ın bir haberine göre Twitter, tweet'leri için 140 karakter sınırlaması nedeniyle "mikroblog hizmeti" olarak anıldı. 2017'de sınır 280 karaktere çıkarıldı. Haber, Twitter'ın resmi blogunda duyuruldu.

Yetkililer, "birçok kişi 280 sınırının tamamını Tweetledi çünkü bu yeni ve alışılmışın dışındaydı, ancak kısa süre sonra davranış normalleşti. İnsanların 140'tan fazla karakter kullanması gerektiğinde daha kolay ve daha sık Tweet attıklarını gördük" dedi.

Karakter sınırı, Twitter ve diğer sosyal medya hizmetleri arasındaki temel farklardan biri olmuştur. Mashable'ın bir raporuna göre Musk, platformu devralmasından bu yana birkaç kez karakter sınırını artırma fikrine ilgi gösterdi. 27 Kasım'da bir Twitter kullanıcısı Musk'a platformun kelime limitini 280'den 420'ye çıkarmasını önerdi.

Musk yanıt olarak "İyi fikir" yazdı.

Bundan önce, başka bir kullanıcı "karakter sınırlamalarından kurtulmayı" önermişti. Milyarder, "Kesinlikle" yanıtını verdi.

Musk kısa süre önce çok renkli doğrulama sistemiyle platform için bir başka büyük değişikliği duyurdu. Üç renkli sistem, 'doğrulanmış' çek taşırken tanınmış markaları ve şahsiyetleri taklit eden hesapların sayısındaki artış nedeniyle piyasaya sürüldüğü günlerde kaldırılması gereken önceki 'Twitter Blue' hizmetinin yerini alacaktı.