Elon Musk'tan sürpriz Facebook hamlesi

Elon Musk'tan sürpriz Facebook hamlesi

Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO'su Elon Musk, Facebook'u silin kampanyasına destek verdiğini açıkladığı tweetinin ardından bugün, Tesla ve SpaceX firmaları Facebook hesaplarını kapattı

Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Cambridge Analytica adlı veri analiz şirketinin yaklaşık 50 milyon Facebook hesabından veri toplayarak bu verileri ABD seçimleri ve Brexit referandumunu etkilemek için kullandığının ortaya çıkmasının yankıları sürüyor.

WhatsApp'ın kurucusu Brian Acton'ın ardından Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO'su Elon Musk da sosyal medyada başlatılan 'Delete Facebook' (Facebook'u sil) kampanyasına destek verdi.


FACEBOOK DA NE?

Brian Acton'ın tweetini alıntılayan Musk, "Facebook da ne?" yazdı. Musk'ın tweeti sonrasında Tesla ve SpaceX firmaları Facebook hesaplarını kapattı.


2015'TE ÖĞRENDİ

Facebook'un veri sızıntısı durumunu ilk olarak 2015'te öğrendiğini kaydeden Zuckerberg, bunun ardından şirketin Cambridge Analytica'ya resmi bir talepte bulunarak Facebook'tan elde ettiği verileri silmesi gerektiğini ilettiğini söylemişti. 


'BU BİR HATAYDI'

Cambridge Analytica'nın bu verileri sildiğini bildirdiğini ve bunun için resmi belge gösterdiğini vurgulayan Zuckerberg, "İnsanlar bana bir şeyi yapacaklarına dair yasal onay gösterdikleri zaman buna inanırım. Açıkçası bu bir hataydı. Bu tür hataların ileride gerçekleşmemesinden emin olmamız lazım. Bunun olduğu için gerçekten çok üzgünüm. İnsanların verilerini korumak için sorumluluğumuz var" demişti. 

İlgili Haberler