Abdullah Gül'ün adaylığı konusunda flaş açıklama

Abdullah Gül'ün adaylığı konusunda flaş açıklama

Geçtiğimiz Aralık ayında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok sert bir çatışmaya giren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2019 seçimlerinde aday olacağına ilişkin sinyal verdiği ileri sürüldü.

Geçtiğimiz Aralık ayında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sert bir tartışmaya giren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2019 seçimlerinde Erdoğan'a rakip olacağı konusunda sinyal verdiği ileri sürüldü. Konuyu gündeme getiren ise Gül'ün adaylığına en sıcak bakan siyasi partilerin başında gelen Saadet Partisi. 

Cumhurbaşkanı seçimleri giderek yaklaşırken 1 yıl öncesinden seçim atmosferine giren ve kıran kırana geçeceği tahmin edilen 2019 seçimlerinde adaylığı konusunda en çok tartışılan kişi olan Abdullah Gül adaylığı konusunda net bir duruş sergilemekten kaçınıyor. Ancak konuya ilşkin ortaya atılan iddia ve haberleri de yalanlamıyor.

NE BEKLİYOR

Abdullah Gül'e yakın çevrelerden gelen bilgilere göre Abdullah Gül adaylığa sıcak bakıyor. Ancak bu konuda bir adım atmayı erken bulduğu, gelişmelere göre hareket edeceği ileri sürülüyor. Siyaset kulislerinde yapılan değerlendirmelerde Gül'ün adaylığı için Erdoğan'a karşı şansı en yüksek olan aday yorumları yapılıyor. İşte Saadet partisinden konuya ilşkin yapılan aöıklama.

İLGİNÇ DİYALOG

Saadet Partisinin Antalya İl Siyasi İşler Başkanı Avukat Ali Aktaş, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le Ayazağa Kasrı’nda sürpriz bir görüşme yaptı.

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ilk kez sinyal verdi
Mor beyin tuzağını da ortaya çıkaran Avukat Aktaş, buluşmayla ilgili Sözcü'ye konuştu. Aktaş, “Sayın Gül ile FETÖ yargılamaları, zedelenen adalet duygusu, ve 2019'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini konuştuk. Kendisine ‘Toplumda Cumhurbaşkanı adayı olmanız konusunda beklenti var?' dedim. Gül ise ‘Gerçekten beklenti var mı?' diye sordu. Ben de ciddi bir beklenti olduğunu söyledim” dedi. Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı olması konusunda toplumun nabzını yoklaması “Adaylığı düşünebilir” yorumlarına neden oldu.

"KİŞİLER AYIKLANMALI" VURGUSU

Aktaş, Gül'den bu süreçteki doğru ve yanlış uygulamaları daha yüksek sesle dile getirmesini istediğini de ifade ederek şöyle dedi:

“Türkiye'nin ihtiyacı olan bilgeliği dillendirmesini önerdim. ‘haklısınız' demekle yetindi. Gül, FETÖ'nün hurafeci din geleneğinin ürettiği ‘marazlı' bir din anlayışının ürünü olduğunu belirtti. FETÖ yargılamalarında kriminal vakaya bulaşmamış kişilerin ayıklanmasını önerdi. Adalet duygusunun zedelenmesinden duyduğu endişeyi de aktardı.”

ERDOĞAN İLE ÇATIŞMA KONUSUNDA NE DEMİŞTİ

Abdullah Gül ile Erdoğan arasında son KHK eleştirisi ile başlayan polemikte flaş bir gelişme yaşandı. Abdullah Gül Erdoğan'ın tepkisi sorulunca ilginç bir yanıt verdi.

NAMAZ ÇIKIŞI YANIT

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KHK eleştirisine cuma namazı sonrası yanıt verdi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Ufak bir düzeltme ile bunun önüne geçilebilir diye düşündüm. Bunu oraya buraya çekmenin bir anlamı yok açıkçası. Ben hayatımı millete devlete hizmetle geçirmiş biriyim" dedi

 

İlgili Haberler