Abdullah Gül açıkça "Hain " ilan edildi

Abdullah Gül açıkça "Hain " ilan edildi

AKP'li Genel Başkan yardımcısı Hamza Dağ İzmir'de düzenlenen bayramlaşma töreninde eski cumhurbaşkanı ve AKP kurucusu Abdullah Gül'e açıkça " Hain " dedi.

AKP BU SÖZLERİ HADDİNİ AŞMAK DİYE NİTELENDİRDİ

AKP'nin ilk Başbakanı ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 24 haziran seçimlerinde Erdoğan'a karşı tüm siyasi partilerin ortak adayı olma arayışları ile ilgili AKP'de yarattığı nefret bitmek bilmiyor. Son yapılan AKP Genel Kuruluna da katılmayan Abdullah Gül'e AKP'li başkan açıkça hain damgası vurdu. Sputnik'in haberine göre olay şöyle gelişti.

BAYRAMLAŞMA TÖRENİNDE HAİN DAMGASI

AK Parti İzmir İl Teşkilatı, Kurban Bayramı öncesi il binasında bayramlaşma töreni düzenledi. Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında aday olacağını ileri sürerek, "Bu harekete ihanet edenlerden birisidir" dedi.

SÖZCÜ ÇELİK AÇIKLAMA YAPTI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yönelik "Haindir" sözleri için "Arkadaşımızın bu ifadesi eleştiri sınırını aşan aşırı, tasvip etmediğimiz bir ifade olmuştur. Doğru bulmadığımız bir ifade ortaya çıkmıştır" dedi. Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçmişte partide önemli görevlerde bulunmuş isimlere yönelik dikkatli ve özenli bir dil kullanılması yönünde talimatı olduğunu söyledi

ERDOĞAN'IN KARŞISINDA ADAY OLACAKTI

AK Parti İzmir İl Teşkilatı, Kurban Bayramı öncesi il binasında bayramlaşma töreni düzenledi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de katıldığı törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında aday olacağını ileri sürerek, "Bu harekete ihanet edenlerden birisidir. Son aday olacağı güne kadar parti kurucusudur, büyüğümüzdür diye sesimiz çıkmadı ama Erdoğan karşısına aday çıkmayı düşünecek birisi haindir" dedi.

BU HAREKETE İHANET ETTİ

Dağ, "Abdullah Gül de bu harekete ihanet edenlerden birisidir. Son aday olacağı güne kadar parti kurucusudur, büyüğümüzdür diye sesimiz çıkmadı. Ama Recep Tayyip Erdoğan karşısına CHP- İYİ Parti- HDP İttifakı'nın adayı olarak çıkmayı düşünecek birisi haindir" diye konuştu.

DOLAR NE OLACAK DİYE SORULUNCA

Açıklamasının devamında Dağ, vatandaşların kendisine 'Dolar ne olacak' diye sorduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Doların hangi sebepten kaynaklandığını çok açık görüyoruz. Bu ekonomik göstergeler noktasında var olan bir husus değil. Bu ülke dünyada en hızlı büyüyen ülke. İçinde bulunduğumuz dönem turizm açısından son 10 yılın en iyi dönemi. Makro dengelerde sorun yok. Acaba böyle bir operasyon neden kaynaklanabilir?

'15 TEMMUZ'DA KİMLER ROL ALMIŞSA DOLAR OPERASYONUNDA DA AYNI ÇEVRELER ROL ALDI'

— Bu siyasal durumu okumak için çok gerilere gitmeye gerek yok. 17-25 Aralık, MİT TIR'larının durdurulması, Gezi olaylarına bakın, açık net görürsünüz. 15 Temmuz gecesini burada görmeyen var mı? Ondan sonraki süreçte kimler rol almışsa, bu operasyona da aynı çevreler rol aldı. Bir takım sıkıntılar var, siz gerekçeyi hep dış güçlere atıyorsunuz diyorlardı. 15 Temmuz'da atmadık, çünkü ne kadar bu işin içinde olduklarını biliyoruz. ABD Devlet Başkanı'nın attığı tweet'lerden sonra bu operasyonu nasıl değerlendireceğiz 15 Temmuz sonrasındaki süreç devam ediyor.

İlgili Haberler