Bodrum'da Deniz Kaplumbağalarına kumpas mı kuruluyor ?

Bodrum'da Deniz Kaplumbağalarına kumpas mı kuruluyor ?

Bodrum'da deniz kaplumbağası Caretta insanlara saldırdı başlığı ile servis edilen imzasız kuşkulu haberin neden fotoğrafları olmadığı anlaşılamadı

Bu güne kadar hep öldürüldüğü, kurşunlandığı ya da saldırıya uğradığı haberlerini yaptığımız sevimli deniz yaratıklarından Carette Caretta deniz kaplumbağasının, denizde bir insana saldırdığı ve yaraladığı haberi ajanslara düştü.

SOKAK HAYVANLARINDAN SONRA SIRA DENİZ KAPLUMBAĞALARINA MI GELDİ ?

Dişleri olmayan deniz kaplumbağasının denizde yüzerken insanlara saldırdığı ve bir kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği şeklinde haber şöyle sürüyor. Haberi yayınlayan sitelerde kaynak olarak DHA gösteriliyor ama nedense Bodrumda çok sayıda tecrübeli muhabiri bulunan DHA'nın bu haberi imzasız. Hayvan severlerin büyük tepki gösterdiği haber şöyle sürüyor.

BODRUM'DAN GELEN İMZASIZ HABER ŞU ŞEKİLDE 

İlçeye yaklaşık 8 mil mesafedeki Orak Adası'na giden tatilcileri taşıyan tekne burada demirledi. Teknede yemek yenildiği sırada denize giren 18 kişiden ikisi, denizde caretta caretta cinsi deniz kaplumbağasının saldırısına uğradı. Kaplumbağanın Tursun'un eli başta olmak üzere vücudunun birçok noktasını ısırması üzerine Tursun denizde boğulma tehlikesi geçirdi.

KAPLUMBAĞA SALDIRDI YARALADI BOĞULMA TEHLİKESİ DENİLİYOR AMA

Bodrum'daki bir koyda ailecek ve yakın arkadaşlarıyla denize giren 18 kişiden ikisi, denizde caretta caretta cinsi deniz kaplumbağasının saldırısına uğradı. İstanbul'da özel bir şirkette yönetici olarak çalışan 41 yaşındaki Zuhal Tursun, yakınlarıyla birlikte Bodrum'a tatile geldi. 
Bir günlük tur teknesi kiralayan Tursun ailesi ve yakın arkadaşlarından oluşan 18 kişi mavi tura çıktı. İlçeye yaklaşık 8 mil mesafedeki Orak Adası'na giden tatilcileri  taşıyan tekne burada demirledi.

ISIRILDI DENİLİYOR AMA FOTOĞRAF YOK

Tursun ve 9 yaşındaki yeğeni Cabir Han Akten, yolcuların çoğu teknede yemek yediği sırada serinlemek için denize girdi. Bu sırada, deniz kaplumbağası Akten'e saldırdı. Kaplumbağanın yeğenine saldırdığını fark eden Zuhal Tursun, yeğenini kaplumbağadan kurtarmak için yaklaşık 15 dakika mücadele etti. Kaplumbağanın Tursun'un eli başta olmak üzere vücudunun birçok noktasını ısırması üzerine Tursun denizde boğulma tehlikesi geçirdi.

OLAY BÜYÜTÜLYOR MU ?

Vücudunun çeşitli yerlerinden yara alan Tursun, bölgeye botla gelen bir vatandaş tarafından güçlükle kurtarıldı.

Bodrum Devlet Hastanesine başvuran Zuhal Tursun ve Cabir Han Akten'e burada tetanoz ve kuduz aşısı yapıldı.

Olayda yaralanan Tursun, kaplumbağanın saldırısından son anda kurtarıldığını söyledi.

Olay yaşanmadan önce aynı bölgede denize giren çocuğu kollukları olmadığı gerekçesiyle uyardığını anlatan Tursun, "Biz bugün orada dehşeti yaşadık. Yeğenimi o hayvanın elinden güçlükle kurtardım. Hayvan dev gibiydi. Kendim de vücudumun her yerinden ısırıldım. Çok korktum. Eğer o küçük çocuk tek başına denize girmiş olsaydı onu yutardı." diye konuştu.

İSYAN EDEN MAHALLELİ KİMLER  VE YARALININ FOTOĞRAFLARI NEDEN YOK

 Bodrum'da mahalleli isyan etti! 3 yıldır aynı tablo
Tursun, bu olayın ardından psikolojik tedavi görecek duruma geldiğini ifade etti.

Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz de konuyla ilgili Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) ile irtibata geçtiklerini belirterek, saldırıyı yapan kaplumbağayı tespit edip yakalanması için çalışma başlatılacağını kaydetti.

"YİYECEK VERMEYE ÇALIŞMAYIN"

Pamukkale Üniversitesi Öğretim üyesi ve DEKAMER Yönetim Kurulu üyesi Doğan Sözbilen, yaptığı açıklamada, insanların yoğun olduğu alanlarda bu tür vakaların yaşanabildiğini söyledi.

İnsanların özellikle caretta carettalara  yiyecek vermeye çalışmaması gerektiğini anlatan Sözbilen, "Bu tür vakaları genellikle insanların çok olduğu yerlerde görüyoruz. Teknelerin yoğun olduğu yerlerde bu tür şeyler oluyor. Bu yüzden insanların çöplerini denize atmaması lazım. Çünkü kaplumbağaların davranışları değişebiliyor. İnsanlar kaplumbağaları sevmek için yanlarına gidiyor, uzaktan sevsinler." diye konuştu.

İlgili Haberler