ANTALYALI JİGOLO ÇETESİ DAVASINDA KARAR

ANTALYALI JİGOLO ÇETESİ DAVASINDA KARAR

65 genci "zengin kadın" avcılığı amacı ile çete üyesi yapmakla suçlanan 9 kişinin davası karar bağlandı

 

5 YILDIR SÜREN DAVA

Antalya’da örgüt ve çete suçlarına bakan cumhuriyet savcılığının, ’jigolo adayı’ mağdurlardan birinin şikayeti üzerine başlattığı soruşturma kapsamında, Kasım 2012’de 9 kişi gözaltına alındı.

65 GENCİ KANDIRIP FUHŞA TEŞVİK ETTİLER

Şüpheliler Bedia A., Çiğdem D., Esra K., Tuğba E., Ömer Coşkun K., Ozan D., Fatih K., Ferdi S. ve Melih B.’nin, jigololuk yapmaları için 65 genci kandırıp fuhuşa teşvik ettikleri ileri sürüldü. 

İNTERNET SİTESİ KURMUŞLAR

Sanıkların kurduğu internet sitesine çeşitli kentlerden, özellikle dar gelirli erkeklerin başvurduğu, jigolo adaylarının, zengin iş kadınlarıyla 1000 Euro karşılığında birlikte olacakları, alacakları paranın yüzde 15’ini çeteye vermeyi kabul ettikleri tespit edildi. Soruşturma sonunda her sanık hakkında ’dolandırıcılık’ ve ’çete’ suçlarından 65 yıldan 325 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ÖRGÜT ÜYELİĞİ SUÇLAMASI

Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, 5 yıl süren yargılama sonunda karara bağlandı. Bütün sanıkların daha önce tahliye edildiği davanın karar duruşmasına, taraf avukatları katıldı. Yargılama sonunda sanıklardan Ozan D. ’örgüt yöneticisi’ olmaktan 3 yıl 4 ay, diğer sanıklar Tuğba E., Esra K., Çiğdem D., Bedia A., Fatih K., Ferdi S., Metin B. ile Ömer Coşkun K. ise ’örgüt üyeliği’ suçundan 2’şer yıl 1’er ay hapse mahkum edildi.

SADECE ÇETE KURMAKTAN SUÇLANDILAR

Sanıkların tutuklulukta geçirdikleri sürenin mahsubuna karar veren mahkeme, haklarında daha önce konulan adli kontrol kararının da kaldırılmasına hükmetti. Mahkeme, dolandırıcılık suçundan ise tüm sanıkların beraatına karar verdi.

İlgili Haberler