Antalya'da hortum seraları yıktı geçti

Antalya'da hortum seraları yıktı geçti

Türkiye'nin meyve sebze tüketiminin önemli bir bölümünü karşılayan Antalya'nın tarım ilçelerinin neredeyse tamamın ard arda gelen fırtına ve hortum felaketleri seralara büyük zarar verdi

Türkiye'nin meyve sebze tüketiminin önemli bir bölümünü karşılayan Antalya'nın tarım ilçelerinin neredeyse tamamın art arda gelen fırtına ve hortum felaketleri seralara büyük zarar verdi 

HORTUM ANİDEN GELDİ

Boğazkent Mahallesi'nde bulunan Hasan Yılmaz, "Aniden denizden gelen bir hortum seraları ve bazı evleri yerle bir etti. Büyük oranda maddi zarar oluştu. Ahır içerisinde bulunan hayvanlarda hortumdan etkilenirken telef olan hayvanımız olmadı." dedi.

Ayrıca Zırlankaya Mahallesi ve Yumaklar Mahallesi'nde de meydana gelen hortumdan dolayı seralarda maddi hasar meydana geldi.

BU HALE GELDİ

ALANYA SERALARINDA BÜYÜK HASAR VAR

Öte yandan Alanya'nın kırsal mahallelerinde akşam saatlerinde kuvvetli fırtına ve hortum etkili oldu. Şiddetli rüzgar ve hortum nedeniyle Toslak Mahallesi'ndeki yaklaşık 30 dekarlık alanda 20 kişiye ait domates ve salatalık ekili olan naylon seralar zarar gördü. İlçenin Konaklı ve Hacımehmetli mahallelerinde de de hortumun etkisini gösterdiği öğrenildi. Yetkililerin bu bölgelerde hasar tespit çalışmalarına başladığı belirtildi.

İlgili Haberler