Antalya Konyaaltın'da esrarengiz ağaç katliamı

Antalya Konyaaltın'da esrarengiz ağaç katliamı

Kesimleri bölgede örgütlenmiş bir takım rantçıların mülk edinme ve Milliemlaktan kurnazlıkla mahkemesi süren arazileri üzerilerine geçirme gayretleri olduğu ileri sürülürken, kesilen onlarca yıllık ağaçların yerlerine zeytin dikmenin ise amacı kılıfına

Antalya'da dünyanın en ünlü plajlarının bulunduğu Konyaaltı sahil bandında hafta sonrları yapılan ağaç katliamına ilişkin ihbarlar yağmaya başladı. Ancak Söz konusu kesimlerin kimler tarafından yapıldığı ve amacının ne olduğu anlaşılamadı.

KURUMLAR NEDEN SESSİZ

Başta belediyeler olamak üzere devlet kurumlarının görmezden geldiği ağaç kesimleri ile ilgili hiç bir devlet kurumundan vatandaşların tatmin olacağı bir bilgi alınamadı. Kesimleri bölgede örgütlenmiş bir takım rantçıların mülk edinme ve Milli emlaktan kurnazlıkla mahmekemesi süren arazileri üzerlerine geçirme gayretleri olduğu ileri sürülürken, kesilen onlarca yıllık ağaçların yerlerine zeytin dikmenin ise amacı kılıfına uydurmak olarak yorumlanıyor. Bölge sakinlerinin yanı sıra çevre örgütlerininde tepkisini çeken katliamla ilgili sitemiz gelişmeleri takip edecektir.  Sol'un haberine göre yol çalışması tabelası koyularak yapılan kesim çalışmalarının perde arkasında rant var.

YÜREK YAKAN GÖRÜNTÜLER

Antalya Konyaaltı'ndaki sahil projesinin gündeme gelmesiyle birlikte kentte ağaç kesimleri arttı. Dün de Konyaaltı Belediyesi'nin karşısındaki ormanlık alanda ağaçlar kesildi. Bölgede yaşayanların tepkisine yol açan olayla ilgili hiçbir kurumdan yeterli açıklama yapılmadı. 

Yeşil Direniş adlı ekoloji ve yaşam gazetesinin sosyal medya sayfalarında yayımlanan fotoğraflar, ağaç katliamının boyutlarını gözler önüne serdi. 

KATLİAMIN ARKASINDA RANT MI VAR? 

Yurt'tan Aliseydi Karagöz'ün haberinde yer alan iddiaya göre AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Antepe şirketinin iş makineleri kesilen yüzlerce ağacın üzerine moloz döktü.

Belediye şirketinin iş makinelerinin, kesilen yüzlerce ağacın üzerine moloz dökmesi ve yapılan ağaç katliamını kamuoyundan kaçırması akıllara "Belediye bu işin neresinde" sorusunu getirdi.

BÜYÜK TEPKİ VAR

Antalya'nın göbeğinde yapılan ağaç katliamına vatandaşlar ve çevrecilerden büyük tepkiler geldi. Antalya-Isparta-Burdur-Denizli ve Kaş Platformu sözcüsü Hediye Gündüz, olay yerine gittiklerinde yapılan ağaç katliamına karşı gözlerine inanamadıklarını ifade ederek "Bu nasıl vicdansızlık. Bu nasıl insanlık. Bunu yapan insan olamaz" dedi.

 

670x335-001.jpg

AKP'Lİ BELEDİYE "YOL ÇALIŞMASI" TABELASI KOYARAK HALKI KANDIRIYOR!

Hediye Gündüz şunları söyledi: 

Bölge halkı, gözlerinin önünde bir ormanın yok olduğunu Orman Bölge Müdürlüğü'ne bildirmiş, Orman Bölge Müdürlüğü, alanda ceza kestiklerini söylemiş ancak kesimi durdurmamıştır. Belediye de kıyımın suç ortağıdır. Belediye, yapılan işlemi kamufle etmek için kaldırım olan yere, yani hiçbir problemi olmayan kaldırıma yol çalışması tabelası koyarak bölge halkını kandırma ve bölge halkından gerçekleri saklama yoluna gitmiştir. Burada hukuka ve yasalara uymayan ve yapılan işlemlerin bizzat sorumlusu Antalya Büyükşehir Belediyesi'dir. Belediye şirketi Antepe'nin kamyonları alana günde 10 kamyon moloz dökmektedir. 

İlgili Haberler