AKP'Lİ ESKİ BAŞKAN  ÇOCUK TACİZİNDEN TUTUKLANDI

AKP'Lİ ESKİ BAŞKAN ÇOCUK TACİZİNDEN TUTUKLANDI

Dava kapsamında Kulp ilçesinde aralarında eski AKP Kulp İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Kara’nın da olduğu

Bitmek bilmeyen taciz  tecavüz haberlerine bir yenisi eklendi. Cumhuriyet'in haberine göre, 
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde bir kız çocuğu, 13 Haziran 2014 ve 21 Mart 2015 tarihleri arasında sistematik cinsel istismara maruz bırakıldığını söyleyerek şikayetçi olmuştu.

10 TUTUKLU 86 SANIKLI DAVA

İstismara ilişkin 10’u tutuklu 86 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Dava kapsamında Kulp ilçesinde aralarında eski AKP Kulp İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Kara’nın da olduğu 10 kişi gözaltına alındı. Mehmet Kara ifadesinin ardından tutuklandı.

DERHAL YAYIN YASAĞI GELDİ 

Gazete Karınca'nın haberine göre, mahkeme en son 14 Şubat tarihinde, davanın tümü için geçerli olacak şekilde yayın yasağı kararı aldı. Davanın bir sonraki duruşması 28 Mart tarihinde görülecek.

GÖREVDEN ALINDI 

AKP Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Nurullah Seyda Akyıldız, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yaşanan cinsel istismar olayı ile ilgili tutuklanan kişiye ilişkin, "Her ne kadar basında Mehmet Kara isimli şahıs AK Parti Kulp İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak ifade ediliyorsa da bu şahıs yetersizliğinden ötürü görevinden alınmıştır. Şu an ilçe gençlik kolları başkanımız değildir. Referandum süreci gibi hassas bir dönemde maksatlı bir şekilde partimiz yıpratılmak istenmektedir” dedi.

İlgili Haberler